Det gælder hos landets to mindste regioner, Nordjylland og Sjælland, der samlet har omkring 1,4 millioner indbyggere under vingerne.
Begge regioner bekræfter, at de har Windows XP-maskiner stående - også efter den 8. april.
Sjælland og Nordjylland har ifølge regionernes egne beregninger henholdsvis 6.000 og 500 Windows XP-maskiner stående efter den skæbnesvangre dato.
Og de to regioner har også ret forskellige tilgange til at løse eventuelle sikkerhedsudfordringer.
Sådan gør man på Sjælland
I Region Sjælland fortæller it-direktør Per Buchwaldt, at ud af regionens godt 15.000 computere vil der stadig være Windows XP på omkring 6.000 efter den 8. april, mens regionen er i gang med at skifte til Windows 7.
Således vil yderligere 3.000 køre Windows 7 til sommer, mens resten af maskinerne forventes at komme over på den nyere platform i slutningen af året.
For at sikre sig mod sårbarheder i Windows XP, når Microsoft trækker supportstikket den 8. april, er regionen lige nu i forhandling med software-kæmpen om betingelser - herunder prisen for hotfixes og lappeløsninger, når/hvis der bliver fundet huller i XP-softwaren.
"Vi har en enterprise-aftale med Microsoft, og jeg forventer da, at vi får værdi for pengene," forklarer regionens it-direktør Per Buchwaldt til Computerworld.
Han udtaler, at han som udgangspunkt ikke forventer at skulle betale yderligere for den ekstraordinære support.
Om han får ret, vil naturligvis afhænge af it-direktørens konkrete forhandlinger med Microsoft, der som udgangspunkt tager omkring 1.200 kroner for XP-support per maskine, hvilket i Region Sjællands tilfælde vil løbe op i 7,2 millioner kroner.
Dertil kommer udviklingsomkostningerne til at reparere diverse sikkerhedshuller.
"Vi er mange Microsoft-kunder, der er i samme båd, som Microsoft vel sætter pris på. Derfor forventer jeg også, at der vil være en de facto-support til alle Microsoft-kunderne også efter den 8. april," påpeger Per Buchwaldt.
Her er plan B og C
Hvis forhandlingerne med Microsoft falder uheldigt ud, og software-giganten skulle forlange en uhyrlig sum skattekroner for Windows XP-supporten til Region Sjælland, har Per Buchwaldt andre håndtag at trække i.
Her er plan B en forceret udskiftning af styresystemer, mens plan C er en forceret udskiftning af regionens 6.000 computere ude på sjællandske hospitaler.
Artiklen fortsætter på næste side...