Artikel top billede

Din chef i vildrede: Kan dette virkelig udrydde os?

Særligt én tendens truer med at tage livet af mange virksomheder. Men it-chefen kan blive virksomhedens redning.

Hvis man ikke tager digitaliseringen seriøst, risikerer virksomheden at måtte knække nøglekortet midt over inden for de næste 10 år.

Alt for få virksomhedsledere har nemlig indset, hvor central digitaliseringen er for deres virksomhed - og det skyldes først og fremmest, at det var den ikke for bare få år siden.

Sådan lyder budskabet fra Forresters CIO-rådgiver Nigel Fenwick i et blogindlæg.

"Men nu er dine kunder, dine produkter, din virksomhedsdrift og dine konkurrenter grundlæggende digitale."

Så slemt står det til

Ifølge en Forrester-undersøgelse blandt 1.254 virksomhedsledere i virksomheder med flere end 250 ansatte er arbejdet med at udnytte digitaliseringen slet ikke prioriteret højt nok.

74 procent af virksomhedslederne svarer ganske vist, at de har en digital strategi i virksomheden, men kun 15 procent mener, at man i virksomheden har de kompetencer, der skal til for at forfølge strategien.

Det er også interessant, at kun 21 procent erklærer sig enige i, at man har de nødvendige teknologier for at kunne udføre strategien i praksis.

Se bare hvor digitale vi er

Endnu værre ser det ud med arbejdsprocesserne - for kun 14 procent er enige i, at man har de nødvendige processer i forhold til strategien.

"I de sidste par år har virksomhederne sømmet 'digital' oven på deres eksisterende forretninger, ligesom teenagere maler fartstriber på deres biler," skriver Nigel Fenwick.

"Se, vi er digitale - det er den besked, CEO'er sender til investorerne. Men strategien med stykke for stykke at banke digitale kanaler eller metoder oven på virksomheden er ikke længere nok."

"I stedet skal du tænke din virksomhed som en del af et dynamisk økosystem af værdier, der kobler digitale ressourcer i og udenfor virksomheden sammen for at kunne skabe værdi for kunderne," fortsætter CIO-rådgiveren fra Forrester.

Og det er netop her, at CIO'en kan træde ind på scenen som den mand eller kvinde, der kan se mulighederne med digitaliseringen og udnytte teknologierne på en innovativ måde.

For, som Nigel Fenwick skriver i sit indlæg, skal du "fuldt ud udnytte digitale teknologier til både at levere suveræne kundeoplevelser og til at drive den agilitet og effektivisering af driften, du har brug for for at kunne forblive konkurrencedygtig."

Computerworld har på det seneste bragt en serie artikler, der handler om netop det at udnytte digitaliseringen - og hvilken rolle CIO'en spiller i den sammenhæng.

Læs nogle af dem her:

Sådan har dansk CIO toptunet it-afdelingen

Dansk top-CIO: Derfor er åbne API'er så vigtige

Hemmeligheden bag digital succes: Her er de seks vigtigste ting

Vilde it-løsninger lader dig designe dine egne varer

Kan it-chefen løse den vigtigste opgave af alle?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere