Artikel top billede

Måske spionage-bagdøre på udstyr fra TDC's nye top-leverandør

Amerikanerne har siden 2007 i al hemmelighed arbejdet på at installere hemmelig overvågnings-teknologi på netværksudstyr fra TDC's nye stor-leverandør af mobil-infrastruktur.

Det omstridte amerikanske overvågningsagentur, NSA (U.S. National Security Agency) har angiveligt systematisk forsøgt at plante bagdøre på udstyr fra den kinesiske netværk-gigant Huawei, der blandt andet står bag TDC's mobil-infrastruktur.

Det er sket via blandt andet systematisk overvågning af kommunikationen i Huaweis ledelse samt systematisk indsamling af information, der kunne give adgang til måder at plante bagdørene på.

Oplysningerne stammer fra nye oplysninger, der er blevet gravet frem i de dokumenter, som den tidligere NSA-medarbejder Edward Snowden har lækket.

Ifølge avisen New York Times er det lykkedes for NSA at skaffe sig vej ind i serverne i Huaweis hovedkvarter i kinesiske Shenzhen.

Projekt Shotgiant

Projektet hed 'Shotgiant,' og hensigten var at installere bagdøre på Huawei-udstyr til Huawei-kunder verden over.

Bagdørene skulle anvendes til at overvåge kommunikationen på det pågældende netværks-udstyr i systemer verden over.

TDC indgik i efteråret aftale med netop Huawei om, at det omstridte kinesiske selskab skulle levere mobil-infrastruktur til Danmarks største teleselskab.

Det kan du læse mere om her: TDC indgår milliardkontrakt med omstridt it-firma.

Ifølge TDC bliver der tale om 'Danmarks bedste mobilnetværk,' hvilket du kan læse mere om her: Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk.

Huawei under mistanke

Ifølge New York Times har NSA været i gang med at overvåge Huawei siden 2007.

Der er ingen oplysninger om, hvorvidt det vitterligt er lykkedes for NSA at installere de pågældende bagdøre, da disse oplysninger er blevet holdt ude af NSA-rapporten på anmodning fra den amerikanske regering.

Der har længe været mistanke om, at kineserne via blandt andet Huaweis udstyr på ulovlig vis har indsamlet data og oplysninger om Huaweis kunder, der tæller mange store virksomheder i både USA og Europa - heriblandt danske TDC.

Det kan du læse mere om her: Advarsel: Pas på denne netværks-gigant

Opsnappet leverancer

Der Spiegel har tidligere afsløret, at NSA har opsnappet leverancer af hardware-udstyr 'en route' for at installere spyware, inden udstyret er blevet sendt videre som intet har været hændt.

NSA oplyser til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at "NSA's aktiviteter fokuserer på og er afviklet specifikt mod - og kun mod - godkendte udenlandske efterretningsmål ud fra efterretningsbehov.'

NSA har ingen kommentarer til de konkrete oplysninger.

TDC mener ikke, at der er nogen grund til uro. Se selskabets reaktion her: TDC: Ingen grund til uro over spionage-mistanke.

Læs også:

Stor TDC-leverandør udløser sikkerhedspanik i USA

TDC: Sådan banker vi konkurrenterne med Danmarks bedste mobilnetværk

Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk

Sådan erobrer omstridte Huawei Vesten

Huawei: Fra kinesiske spionfjender til rigtige venner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.