Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Sådan banker vi konkurrenterne med Danmarks bedste mobilnetværk

Både Telenor og TDC hævder at sidde på Danmarks bedste mobilnetværk. TDC fremhæver, at selskabet har et kinesisk es i ærmet, der kan tvinge konkurrenterne i knæ.

Teleselskaberne kæmper benhårdt om at kunne markedsføre Danmarks bedste mobilnetværk.

I onsdags hævdede Telenor, at selskabet har Danmarks bedste mobilnetværk.

I dag, fredag, er turen så kommet til TDC, der har trommet sammen til pressemøde under overskriften 'Danmarks bedste mobilnetværk', der planmæssigt skal stå klar i februar 2015.

Men både TDC og Telenor kan jo ikke have Danmarks bedste mobilnetværk.

Og her mener TDC's it-direktør, Peter Trier Schleidt, at have en triumf i ærmet i form af den fire milliarder kroner-kontrakt, som TDC har indgået med sin kinesiske mobilleverandør Huawei frem til 2018.

"Hvis vi på et tidspunkt skulle komme i den uheldige situation, at nogen har et bedre netværk end os, vil Huawei opgradere, så vi igen har det bedste netværk," forklarer Peter Trier Schleidt.

Kontrol med at være bedst

Huawei-opgraderingerne er en del af kontrakten mellem TDC og det kinesiske netværksselskab.

I praksis kan opgraderinger komme på tale, når de to virksomheder halvårligt måler på 21 parametre over seks services.

De seks er tale, sms/mms, browsing, streaming, mails og up- og downloadhastigheder afprøvet på 'førende handsets' i TDC og konkurrenternes netværk over hele landet.

Bliver det konstateret, at TDC's netværk er dårligere, må Huawei på banen for at toptune teknologien.

Kan blive et kapløb i biler

I teorien kunne Telenor eller en anden teleudbyder så køre efter TDC/Huawei-teknikernes biler og gå ind og skrue op for sin kapacitet eller hastighed, lige efter TDC har været i et område.

Det ville efterlade TDC med landets næstbedste mobilnetværk i det givne område i det næste halve år.

Men det scenarie er ret usandsynligt, mener Peter Trier Schleidt.

"Hvis konkurrenterne ikke har de samme aftaler, som vi har med Huawei, må de jo bare blive ved med at poste penge i netværket. Vi har indgået en aftale med en stor leverandør, der har råd til hele tiden at udbygge netværket," forklarer it-direktøren.

"Samtidig kan vi sige med denne kontraktform, at jo bedre konkurrenterne bygger deres net, jo bedre bliver vores også," lyder det fra Peter Trier Schleidt.

Læs også:

Telenor i offensiv: Giver gratis data-simkort til alle

900 Mb/s: Denne by får Danmarks hurtigste internet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere