Artikel top billede

To fluer med ét smæk: Apple vil udfordre Spotify på konkurrerende platform

Apple oplever stærk nedgang i salget af digital musik. Det får nu giganten til at overveje at lancere en iTunes-app på sin største konkurrents platform.

Apple vil forsøge at bryde et faldende musiksalg ved at lancere en iTunes-app på Android-platformen. App'en skal både kæmpe mod Android og mod streaming-tjenester som Pandora og Spotify.

Det fortæller det amerikanske musikmedie Billboard.

Apple oplevede sidste år et fald på 11 procent i salget af musik igennem deres iTunes-butik - et fald, streaming-tjenester som Spotify og Pandora ifølge eksperter har skylden for.

Apple har selv en gratis musiktjeneste i form af det reklamebaserede iTunes Radio på iOS, men en betalingsservice i stil med Spotify har aldrig officielt været en mulighed for Apple.  

Billboard beretter, at ledende Apple-ansatte er begyndt at snakke med musikbranchen om en egentlig streaming-tjeneste.

Billboards informationer kommer, samtidig med at rygterne begynder at køre om Apples iTunes Radio, som i iOS 8 vil blive en selvstændig app, der netop skal tage kampen med streaming.

iTunes på vej til Android?
I samme omgang er Apple også ved at overveje en iTunes-app til Androidplatformen, som i øjeblikket har en markedsandel på 80 procent af det samlede smartphonemarked.

Ud over at man kan få iTunes på Apples egne produkter, kan man også få iTunes på Windows, så ideen om Apples musikbutik på en anden platform er ikke fremmed, men den tidligere Apple-topchef Steve Jobs skød selv ideen ned tilbage i 2011 under et interview.

"Vi overvejede, om vi skulle lancere en musik-app til Android. Vi placerede iTunes på Windows for at sælge flere iPods, men jeg kan ikke se samme fordel for os, hvis vi giver iTunes til Android. Vi ville bare gøre Androidbrugerne glade, og det har jeg ærlig talt ikke lyst til," svarede Steve Jobs.

Efter at Tim Cook overtog CEO-pladsen, har tonen dog ændret sig lidt. Tim Cook udtalte i 2013, at "Apple ikke havde nogen religiøs overbevisning mod at overføre iOS-apps til Android, hvis det giver mening."

Billboard har forsøgt at få en kommentar fra Apple, men talsmanden fra iTunes har ikke ønsket at kommentere på emnet. 

Læs også: Stor Google-tjeneste kommer endelig til Danmark

Læs også: Quiz: Hvor meget ved du om iPhone? Test dig selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere