Artikel top billede

To fluer med ét smæk: Apple vil udfordre Spotify på konkurrerende platform

Apple oplever stærk nedgang i salget af digital musik. Det får nu giganten til at overveje at lancere en iTunes-app på sin største konkurrents platform.

Apple vil forsøge at bryde et faldende musiksalg ved at lancere en iTunes-app på Android-platformen. App'en skal både kæmpe mod Android og mod streaming-tjenester som Pandora og Spotify.

Det fortæller det amerikanske musikmedie Billboard.

Apple oplevede sidste år et fald på 11 procent i salget af musik igennem deres iTunes-butik - et fald, streaming-tjenester som Spotify og Pandora ifølge eksperter har skylden for.

Apple har selv en gratis musiktjeneste i form af det reklamebaserede iTunes Radio på iOS, men en betalingsservice i stil med Spotify har aldrig officielt været en mulighed for Apple.  

Billboard beretter, at ledende Apple-ansatte er begyndt at snakke med musikbranchen om en egentlig streaming-tjeneste.

Billboards informationer kommer, samtidig med at rygterne begynder at køre om Apples iTunes Radio, som i iOS 8 vil blive en selvstændig app, der netop skal tage kampen med streaming.

iTunes på vej til Android?
I samme omgang er Apple også ved at overveje en iTunes-app til Androidplatformen, som i øjeblikket har en markedsandel på 80 procent af det samlede smartphonemarked.

Ud over at man kan få iTunes på Apples egne produkter, kan man også få iTunes på Windows, så ideen om Apples musikbutik på en anden platform er ikke fremmed, men den tidligere Apple-topchef Steve Jobs skød selv ideen ned tilbage i 2011 under et interview.

"Vi overvejede, om vi skulle lancere en musik-app til Android. Vi placerede iTunes på Windows for at sælge flere iPods, men jeg kan ikke se samme fordel for os, hvis vi giver iTunes til Android. Vi ville bare gøre Androidbrugerne glade, og det har jeg ærlig talt ikke lyst til," svarede Steve Jobs.

Efter at Tim Cook overtog CEO-pladsen, har tonen dog ændret sig lidt. Tim Cook udtalte i 2013, at "Apple ikke havde nogen religiøs overbevisning mod at overføre iOS-apps til Android, hvis det giver mening."

Billboard har forsøgt at få en kommentar fra Apple, men talsmanden fra iTunes har ikke ønsket at kommentere på emnet. 

Læs også: Stor Google-tjeneste kommer endelig til Danmark

Læs også: Quiz: Hvor meget ved du om iPhone? Test dig selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.