Artikel top billede

Dansk politi undviger Windows XP-faren med ultra-simpelt trick

Snart er det slut med Windows XP-supporten, men det er ikke noget problem. Sådan lyder meldingen hos Rigspolitiet, som ellers har rigeligt med Windows XP-maskiner at slås med.

Hos Rigspolitiet på Polititorvet i København og ude på landets politistationer står et hav af Windows XP-maskiner, mens ordensmagten er i gang med at hoppe over på Windows 7.

Netop Windows XP er ellers udset som en af 2014's største sikkerhedsbomber, da leverandøren Microsoft trækker sin support fra det 13 år gamle styresystem, hvilket efterlader det åbent, hvis man ikke har taget sine forholdsregler.

Hvor mange Windows XP-maskiner, det drejer sig om hos ordensmagten, er der i skrivende stund ikke det præcise overblik over, og det gør måske heller ikke så meget set fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt.

"XP-maskinerne er ganske rigtigt meget udbredte i politiet, men de bruges uden kontakt til internettet, og dermed er de også mindre følsomme over for sikkerhedstrusler," lyder det fra kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen hos Rigspolitiet.

Sådan har det altid været

Nu er det ikke sådan, at alle betjente er blevet beordret ud for at trække netværksstikkene i en panikaktion lige før Windows XP-lukketid den 8. april.

"Det har hele tiden været sådan," lyder det fra Thomas Kristensen.

Han forklarer, at de mange Windows XP-maskiner hovedsageligt bruges til sagsbehandling, og at politiets sagsbehandlingssystem er adskilt fra det store internet.

"Derfor er der heller ingen røde lamper, der lyser," fortæller kommunikationsrådgiveren fra Rigspolitiet.

Du kan på Computerworlds hjemmeside finde inspiration til, hvordan du kan overleve med Windows XP-maskiner forbundet til internettet - både som virksomhed og som privatforbruger.

Læs også:

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Nye brugere strømmer til XP trods snarlig aflivning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere