Artikel top billede

Dansk politi undviger Windows XP-faren med ultra-simpelt trick

Snart er det slut med Windows XP-supporten, men det er ikke noget problem. Sådan lyder meldingen hos Rigspolitiet, som ellers har rigeligt med Windows XP-maskiner at slås med.

Hos Rigspolitiet på Polititorvet i København og ude på landets politistationer står et hav af Windows XP-maskiner, mens ordensmagten er i gang med at hoppe over på Windows 7.

Netop Windows XP er ellers udset som en af 2014's største sikkerhedsbomber, da leverandøren Microsoft trækker sin support fra det 13 år gamle styresystem, hvilket efterlader det åbent, hvis man ikke har taget sine forholdsregler.

Hvor mange Windows XP-maskiner, det drejer sig om hos ordensmagten, er der i skrivende stund ikke det præcise overblik over, og det gør måske heller ikke så meget set fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt.

"XP-maskinerne er ganske rigtigt meget udbredte i politiet, men de bruges uden kontakt til internettet, og dermed er de også mindre følsomme over for sikkerhedstrusler," lyder det fra kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen hos Rigspolitiet.

Sådan har det altid været

Nu er det ikke sådan, at alle betjente er blevet beordret ud for at trække netværksstikkene i en panikaktion lige før Windows XP-lukketid den 8. april.

"Det har hele tiden været sådan," lyder det fra Thomas Kristensen.

Han forklarer, at de mange Windows XP-maskiner hovedsageligt bruges til sagsbehandling, og at politiets sagsbehandlingssystem er adskilt fra det store internet.

"Derfor er der heller ingen røde lamper, der lyser," fortæller kommunikationsrådgiveren fra Rigspolitiet.

Du kan på Computerworlds hjemmeside finde inspiration til, hvordan du kan overleve med Windows XP-maskiner forbundet til internettet - både som virksomhed og som privatforbruger.

Læs også:

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Nye brugere strømmer til XP trods snarlig aflivning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere