Dansk politi undviger Windows XP-faren med ultra-simpelt trick

Snart er det slut med Windows XP-supporten, men det er ikke noget problem. Sådan lyder meldingen hos Rigspolitiet, som ellers har rigeligt med Windows XP-maskiner at slås med.

Hos Rigspolitiet på Polititorvet i København og ude på landets politistationer står et hav af Windows XP-maskiner, mens ordensmagten er i gang med at hoppe over på Windows 7.

Netop Windows XP er ellers udset som en af 2014's største sikkerhedsbomber, da leverandøren Microsoft trækker sin support fra det 13 år gamle styresystem, hvilket efterlader det åbent, hvis man ikke har taget sine forholdsregler.

Hvor mange Windows XP-maskiner, det drejer sig om hos ordensmagten, er der i skrivende stund ikke det præcise overblik over, og det gør måske heller ikke så meget set fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt.

"XP-maskinerne er ganske rigtigt meget udbredte i politiet, men de bruges uden kontakt til internettet, og dermed er de også mindre følsomme over for sikkerhedstrusler," lyder det fra kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen hos Rigspolitiet.

Sådan har det altid været
Nu er det ikke sådan, at alle betjente er blevet beordret ud for at trække netværksstikkene i en panikaktion lige før Windows XP-lukketid den 8. april.

"Det har hele tiden været sådan," lyder det fra Thomas Kristensen.

Han forklarer, at de mange Windows XP-maskiner hovedsageligt bruges til sagsbehandling, og at politiets sagsbehandlingssystem er adskilt fra det store internet.

"Derfor er der heller ingen røde lamper, der lyser," fortæller kommunikationsrådgiveren fra Rigspolitiet.

Du kan på Computerworlds hjemmeside finde inspiration til, hvordan du kan overleve med Windows XP-maskiner forbundet til internettet - både som virksomhed og som privatforbruger.

Læs også:
Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Nye brugere strømmer til XP trods snarlig aflivning

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.