Syv sikkerhedsudfordringer du skal tackle i 2014

Klumme: Hackere vil angribe Windows XP, mens statslig aflytning og nye typer udstyr giver nye udfordringer for it-sikkerheden.

Fremtidsudsigterne for it-sikkerhed er gode. Hvis man altså lever af at sælge it-sikkerhedsudstyr.

Derimod ser det skidt ud for alle os, der skal beskytte vores data og systemer mod uvedkommende.

I denne klumme giver jeg et bud på syv udfordringer, de sikkerhedsansvarlige kommer til at tage sig af i 2014.

Jeg har valgt ikke at komme ind på de mest oplagte, som går igen fra tidligere år.

Det gælder for eksempel udfordringen med DDoS-angreb og at beskytte data i en verden med BYOD (Bring Your Own Device), smartphones og cloud.

Truslen vi endnu ikke kender
I år vil vi se udstyr af typer, vi ikke før har set. Måske bliver det inden for de såkaldte wearables - computere indbygget i briller, armbåndsure, tøj og sko.

De giver nye muligheder. Men de indebærer også nye risici.

Da vi gik ind i 2013, kunne ingen forudse, at Edward Snowden ville afsløre omfanget af NSA's overvågning og aflytning.

Det uventede bliver hverdag på internettet.

Så derfor er det en god ide ikke kun at beskytte sine it-aktiver mod kendte trusler. Tag udgangspunkt i, hvad I vil beskytte, og overvej, hvilke trusler der kan opstå.

Windows XP dør
Her er historien om en forudsigelig død: Efter 8. april kan du ikke længere få sikkerhedsopdateringer til Windows XP.

Hvis der derefter bliver opdaget et alvorligt sikkerhedshul i styresystemet, kan hackere altså gå i gang med at udnytte det.

Microsoft vil ikke lukke flere huller, men henviser i stedet til at opdatere til et styresystem, der ikke har 13 år på bagen.

Nogle sikkerhedsanalytikere mener ligefrem, at hackergrupper sidder på hidtil ukendte sårbarheder.

De begynder først at angribe dem efter deadlinen i april.

Jeg anbefaler derfor, at virksomhederne prioriterer opgaven med at opgradere. Alternativt kan man adskille de Windows XP-computere, der ikke kan opdateres, fra det resterende miljø.

På verdensplan kører hver fjerde pc stadig Windows XP...

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.