Artikel top billede

Chef for Windows 8-forretningen, Antoine Leblond, har trukket stikket hos Microsoft efter knap 25 år i selskabet.

Endnu en Microsoft-topboss forlader selskabet efter 25 år

Der er gang i svingdørene hos Microsoft, der er i gang med en stor omstrukturering. Nu har endnu en Microsoft-topboss taget sit gode tøj og er gået sin vej.

Mens Microsofts nye topboss, Satya Nadella, er ved at sætte sig rigtig godt til rette i direktørstolen, er det nye Microsoft begyndt at forme sig rundt om ham.

En af de personer, der blev forbigået ved udpegningen af den nye Microsoft-topledelse, Windows 8-bossen Antoine Leblond, har nu meldt ud, at han forlader Microsoft efter knap 25 år.

I en intern mail i Microsoft har Antoine Leblond selv annonceret sin afsked med følgende ord:

"Efter næsten 25 år har jeg besluttet mig for, at det er på tide at se, hvad ikke-Microsoft-verdenen har at tilbyde. Jeg vil aldrig kigge tilbage på min tid her med andet end kærlighed til og stolthed over, hvad vi har opnået sammen," lyder afskedssalutten blandt andet fra Antoine Leblond.

Microsoft-veteranen har som vicepræsident været vidt omkring i Windows-fabrikken, hvor han i sine mange år blandt andet har haft ansvaret for selskabets webforretning, Windows 8-butikken og ikke mindst Office-pakken i omkring 20 år.

Det skriver Techcrunch.

Cheferne fyres eller degraderes

Ud over Antoine Leblond har flere prominente navne forladt Microsoft-skuden efter Satya Nadellas tiltræden.

Afskeden inkluderer blandt andet selskabets mangeårige Windowsboss Steven Sinofsky, der menes at være fyret, men her er årsagen ikke helt entydig.

Fyresedler har ramt Microsofts den tidligere Skype-chef og nuværende såkaldt 'business strategy evangelist' i Microsoft, Tony Bates, samt Microsofts øverste marketingchef, Tami Reller.

Samtidig er Julie Larson-Green blevet degraderet fra en toppost som Steven Sinofskys afløser som Windows-chef til en nyoprettet stilling som såkaldt 'chief experience officer' i Microsofts division for applikationer og services.

Det betyder, at alle de øverste chefer for udviklingen af Windows 8 er væk.

Derudover er de mangeårige udviklingschefer Jon DeVaan og Grant George også fortid hos Microsoft. 

At virksomheden er i gang med den store forårsrengøring på direktørgangene, er dog ikke den helt store overraskelse, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten

Windows-chefens exit: Den egentlige årsag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere