Artikel top billede

Chef for Windows 8-forretningen, Antoine Leblond, har trukket stikket hos Microsoft efter knap 25 år i selskabet.

Endnu en Microsoft-topboss forlader selskabet efter 25 år

Der er gang i svingdørene hos Microsoft, der er i gang med en stor omstrukturering. Nu har endnu en Microsoft-topboss taget sit gode tøj og er gået sin vej.

Mens Microsofts nye topboss, Satya Nadella, er ved at sætte sig rigtig godt til rette i direktørstolen, er det nye Microsoft begyndt at forme sig rundt om ham.

En af de personer, der blev forbigået ved udpegningen af den nye Microsoft-topledelse, Windows 8-bossen Antoine Leblond, har nu meldt ud, at han forlader Microsoft efter knap 25 år.

I en intern mail i Microsoft har Antoine Leblond selv annonceret sin afsked med følgende ord:

"Efter næsten 25 år har jeg besluttet mig for, at det er på tide at se, hvad ikke-Microsoft-verdenen har at tilbyde. Jeg vil aldrig kigge tilbage på min tid her med andet end kærlighed til og stolthed over, hvad vi har opnået sammen," lyder afskedssalutten blandt andet fra Antoine Leblond.

Microsoft-veteranen har som vicepræsident været vidt omkring i Windows-fabrikken, hvor han i sine mange år blandt andet har haft ansvaret for selskabets webforretning, Windows 8-butikken og ikke mindst Office-pakken i omkring 20 år.

Det skriver Techcrunch.

Cheferne fyres eller degraderes

Ud over Antoine Leblond har flere prominente navne forladt Microsoft-skuden efter Satya Nadellas tiltræden.

Afskeden inkluderer blandt andet selskabets mangeårige Windowsboss Steven Sinofsky, der menes at være fyret, men her er årsagen ikke helt entydig.

Fyresedler har ramt Microsofts den tidligere Skype-chef og nuværende såkaldt 'business strategy evangelist' i Microsoft, Tony Bates, samt Microsofts øverste marketingchef, Tami Reller.

Samtidig er Julie Larson-Green blevet degraderet fra en toppost som Steven Sinofskys afløser som Windows-chef til en nyoprettet stilling som såkaldt 'chief experience officer' i Microsofts division for applikationer og services.

Det betyder, at alle de øverste chefer for udviklingen af Windows 8 er væk.

Derudover er de mangeårige udviklingschefer Jon DeVaan og Grant George også fortid hos Microsoft. 

At virksomheden er i gang med den store forårsrengøring på direktørgangene, er dog ikke den helt store overraskelse, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten

Windows-chefens exit: Den egentlige årsag
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere