Artikel top billede

Chef for Windows 8-forretningen, Antoine Leblond, har trukket stikket hos Microsoft efter knap 25 år i selskabet.

Endnu en Microsoft-topboss forlader selskabet efter 25 år

Der er gang i svingdørene hos Microsoft, der er i gang med en stor omstrukturering. Nu har endnu en Microsoft-topboss taget sit gode tøj og er gået sin vej.

Mens Microsofts nye topboss, Satya Nadella, er ved at sætte sig rigtig godt til rette i direktørstolen, er det nye Microsoft begyndt at forme sig rundt om ham.

En af de personer, der blev forbigået ved udpegningen af den nye Microsoft-topledelse, Windows 8-bossen Antoine Leblond, har nu meldt ud, at han forlader Microsoft efter knap 25 år.

I en intern mail i Microsoft har Antoine Leblond selv annonceret sin afsked med følgende ord:

"Efter næsten 25 år har jeg besluttet mig for, at det er på tide at se, hvad ikke-Microsoft-verdenen har at tilbyde. Jeg vil aldrig kigge tilbage på min tid her med andet end kærlighed til og stolthed over, hvad vi har opnået sammen," lyder afskedssalutten blandt andet fra Antoine Leblond.

Microsoft-veteranen har som vicepræsident været vidt omkring i Windows-fabrikken, hvor han i sine mange år blandt andet har haft ansvaret for selskabets webforretning, Windows 8-butikken og ikke mindst Office-pakken i omkring 20 år.

Det skriver Techcrunch.

Cheferne fyres eller degraderes

Ud over Antoine Leblond har flere prominente navne forladt Microsoft-skuden efter Satya Nadellas tiltræden.

Afskeden inkluderer blandt andet selskabets mangeårige Windowsboss Steven Sinofsky, der menes at være fyret, men her er årsagen ikke helt entydig.

Fyresedler har ramt Microsofts den tidligere Skype-chef og nuværende såkaldt 'business strategy evangelist' i Microsoft, Tony Bates, samt Microsofts øverste marketingchef, Tami Reller.

Samtidig er Julie Larson-Green blevet degraderet fra en toppost som Steven Sinofskys afløser som Windows-chef til en nyoprettet stilling som såkaldt 'chief experience officer' i Microsofts division for applikationer og services.

Det betyder, at alle de øverste chefer for udviklingen af Windows 8 er væk.

Derudover er de mangeårige udviklingschefer Jon DeVaan og Grant George også fortid hos Microsoft. 

At virksomheden er i gang med den store forårsrengøring på direktørgangene, er dog ikke den helt store overraskelse, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten

Windows-chefens exit: Den egentlige årsag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.