Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Heartbleed truer stadig: Tusindvis af servere fortsat pivåbne

Den farlige Heartbleed-bug huserer stadig. En måned efter opdagelsen står hundredetusindvis af servere pivåbne.

En måned efter Heartbleed-sårbarheden i OpenSSL gav sikkerheds-folk søvnløse nætter, står massevis af servere fortsat pivåbne for hackere, der sigter efter at udnytte den farlige sårbarhed.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Errata Security er mere end 300.000 servere - nøjagtigt 318.239 styks - verden over fortsat sårbare over for Heartbleed.

Selskabet baserer tallet på en meget omfattende scanning af millioner af webserveres internetport 443, der anvendes til TSL/SSL-kommunikation.

Ifølge Errate Security viser tallene, at rigtigt mange servere er blevet opdateret og hullet lukket.

Da Heartbleed blev opdaget, kunne bug'en nemlig udnyttes på mere end 600.000 servere verden over, viste målingerne dengang.

Stadig risiko

Det ændrer imidlertid ikke på, at der fortsat er overhængende risiko for, at ens data kan blive kompromitteret, hvis man anvender en af de mere end 300.000 web-servere, der endnu ikke er rettet.

Heartbleed hører til blandt de farligste sårbarheder, da den kan udnyttes til at åbenbare krypteringsnøgler, brugernavne, adgangskoder og brugerdata for hackere.

Sårbarheden blev i sidste måned opdaget i OpenSSL, der er et meget udbredt krypteringsværktøj, som anvendes til at sikre kommunikationen mellem brugerens browser og webserveren.

Sårbarheden har derfor bragt millioner af mennesker, der anvender webmail eller andre webbaserede tjenester, i farezonen.

Det kan du læse mere om her: Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook.

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig.

Heartbleed-fejlen får nu irriterende konsekvens for internettet.

Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook.

Heartbleed-hackere har været forbi Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.