Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Heartbleed truer stadig: Tusindvis af servere fortsat pivåbne

Den farlige Heartbleed-bug huserer stadig. En måned efter opdagelsen står hundredetusindvis af servere pivåbne.

En måned efter Heartbleed-sårbarheden i OpenSSL gav sikkerheds-folk søvnløse nætter, står massevis af servere fortsat pivåbne for hackere, der sigter efter at udnytte den farlige sårbarhed.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Errata Security er mere end 300.000 servere - nøjagtigt 318.239 styks - verden over fortsat sårbare over for Heartbleed.

Selskabet baserer tallet på en meget omfattende scanning af millioner af webserveres internetport 443, der anvendes til TSL/SSL-kommunikation.

Ifølge Errate Security viser tallene, at rigtigt mange servere er blevet opdateret og hullet lukket.

Da Heartbleed blev opdaget, kunne bug'en nemlig udnyttes på mere end 600.000 servere verden over, viste målingerne dengang.

Stadig risiko

Det ændrer imidlertid ikke på, at der fortsat er overhængende risiko for, at ens data kan blive kompromitteret, hvis man anvender en af de mere end 300.000 web-servere, der endnu ikke er rettet.

Heartbleed hører til blandt de farligste sårbarheder, da den kan udnyttes til at åbenbare krypteringsnøgler, brugernavne, adgangskoder og brugerdata for hackere.

Sårbarheden blev i sidste måned opdaget i OpenSSL, der er et meget udbredt krypteringsværktøj, som anvendes til at sikre kommunikationen mellem brugerens browser og webserveren.

Sårbarheden har derfor bragt millioner af mennesker, der anvender webmail eller andre webbaserede tjenester, i farezonen.

Det kan du læse mere om her: Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook.

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig.

Heartbleed-fejlen får nu irriterende konsekvens for internettet.

Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook.

Heartbleed-hackere har været forbi Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere