Artikel top billede

Sådan er kæmpe SharePoint-portal smeltet sammen med ERP

Årets CIO 2014: Claus Hagen Nielsen, nomineret til Årets CIO, fortæller, hvorfor og hvordan SharePoint-miljøet er integreret med ERP-løsningerne hos COWI.

Hos COWI er Sharepoint-miljøet tæt integreret med hele tre forskellige forretningssystemer.

Det fortæller Claus Hagen Nielsen, der som CIO i COWI er en af fem nominerede til titlen Årets CIO 2014.

"Vi har en af Danmarks største SharePoint-løsninger i forvejen, men vi har opgraderet den til den nyeste SharePoint 2013. Det er en portal, som både vores ingeniører og vores kunder arbejder i."

"Her er vores ERP integreret. Når man opretter et internt eller eksternt projekt i portalen, så oprettes der også et spejl ovre i vores ERP-system," forklarer Claus Hagen Nielsen til Computerworld.

"Der er transparens imellem systemerne - og det går begge veje." 

"Det er ikke bare et traditionelt ERP-system - vi har taget det bedste fra flere verdener, noget fra SAP, noget fra Deltek og noget fra Basware."

COWI er nu ved at gå i luften med SharePoint 2013, så løsningen bliver opgraderet. 

Får bedre styr på projekterne

Claus Hagen Nielsen forklarer, hvad formålet med at koble systemerne sammen er:

"Det gør, at projektlederen - der på den ene side skal klare dokumenterne og kommunikationen ud imod kunden og på den anden side også skal styre sit projekt - hele tiden har styr på fremdrift, risiko og økonomi," siger CIO'en.

Claus Hagen Nielsen forklarer, at integrationen af ERP-systemet muliggør en form for garanti for, at der er styr på de til tider meget omfattende projekter.

"Integreringen af ERP og vores business intelligence er med til at sikre, at projektlederen og ledelsen har fuld styr på vores virksomhed."

Derfor er SharePoint helt afgørende

Claus Hagen Nielsen har for nylig også fortalt om sit arbejde med governance-modeller og med at få koblet it og forretning tæt sammen - læs den artikel her.

Han forklarer, at SharePoint-miljøet er et helt centralt, digitalt omdrejningspunkt både internt og i forhold til kunderne.

"Vi laver en hel masse tegninger og tilbud, og al vores viden bliver lagt ind i dokumenter. Al vores dokumentation om projekterne bliver lagt ind i portalen."

"Det er viden, der kanaliseres ned i dokumenter og så bliver pakket ud på den anden side i form af en bro eller transportsystemer som en metro eller letbane."

"Vi har omkring 15.000 projekter i SharePoint om året, heraf arbejder kunder i de 8.000 af dem på vores portal. De logger ind på vores portal, og der deler vi konstruktions-dokumenter."

"Den her portal er en lille størrelse af otte terabyte med 53.000 levende projekter i dag. Vi genererer 40 projekter om dagen 360 dage om året på denne portal."

Det eneste, SharePoint ikke kan klare, er CAD-dokumenterne, men her kigger COWI også på at få selve CAD-værktøjet integreret i SharePoint-portalen, der er omdrejningspunktet for den digitale arbejdsplads hos rådgivingsfirmaet. 

"Det er digital produktion, hvor der er ekstremt meget fokus på samarbejde og på usability. Hvis usabilityen ikke er i orden, så går det ekstremt meget ud over evnen til at samarbejde og evnen til at levere."

Kan du give nogle konkrete eksempler på, hvad usability er?

"Det er både design og struktur og integration til andre systemer. Det er brugervenlighed, svartid og det er, at vi har single sign-on, når en bruger åbner en pc hos os - så når han logger på sin computer, får han sin interne portal op, hvor alle adgange til hovedsystemerne foregår."

Outsourcer it

Claus Hagen Nielsen giver et konkret eksempel på, hvordan man som it-organisation kan komme endnu tættere på forretningen og de ønsker og behov, der i virksomheden.

"Vi har outsourcet både vores ERP og vores SharePoint-miljø til NNIT, fordi det er ekstremt vigtigt at have det i luften 24/7 - vi har folk, der sidder i andre lande og tidszoner og arbejder."

"Den outsourcing har betydet, at vi har kunnet frigøre vores dygtige udviklingsressourcer til at fokusere på at arbejde tæt på forretningen frem for at sidde og kigge på driftsovervågning."

Læs også:

Her er Danmarks fem bedste it-chefer

Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere