Artikel top billede

Sådan er kæmpe SharePoint-portal smeltet sammen med ERP

Årets CIO 2014: Claus Hagen Nielsen, nomineret til Årets CIO, fortæller, hvorfor og hvordan SharePoint-miljøet er integreret med ERP-løsningerne hos COWI.

Hos COWI er Sharepoint-miljøet tæt integreret med hele tre forskellige forretningssystemer.

Det fortæller Claus Hagen Nielsen, der som CIO i COWI er en af fem nominerede til titlen Årets CIO 2014.

"Vi har en af Danmarks største SharePoint-løsninger i forvejen, men vi har opgraderet den til den nyeste SharePoint 2013. Det er en portal, som både vores ingeniører og vores kunder arbejder i."

"Her er vores ERP integreret. Når man opretter et internt eller eksternt projekt i portalen, så oprettes der også et spejl ovre i vores ERP-system," forklarer Claus Hagen Nielsen til Computerworld.

"Der er transparens imellem systemerne - og det går begge veje." 

"Det er ikke bare et traditionelt ERP-system - vi har taget det bedste fra flere verdener, noget fra SAP, noget fra Deltek og noget fra Basware."

COWI er nu ved at gå i luften med SharePoint 2013, så løsningen bliver opgraderet. 

Får bedre styr på projekterne

Claus Hagen Nielsen forklarer, hvad formålet med at koble systemerne sammen er:

"Det gør, at projektlederen - der på den ene side skal klare dokumenterne og kommunikationen ud imod kunden og på den anden side også skal styre sit projekt - hele tiden har styr på fremdrift, risiko og økonomi," siger CIO'en.

Claus Hagen Nielsen forklarer, at integrationen af ERP-systemet muliggør en form for garanti for, at der er styr på de til tider meget omfattende projekter.

"Integreringen af ERP og vores business intelligence er med til at sikre, at projektlederen og ledelsen har fuld styr på vores virksomhed."

Derfor er SharePoint helt afgørende

Claus Hagen Nielsen har for nylig også fortalt om sit arbejde med governance-modeller og med at få koblet it og forretning tæt sammen - læs den artikel her.

Han forklarer, at SharePoint-miljøet er et helt centralt, digitalt omdrejningspunkt både internt og i forhold til kunderne.

"Vi laver en hel masse tegninger og tilbud, og al vores viden bliver lagt ind i dokumenter. Al vores dokumentation om projekterne bliver lagt ind i portalen."

"Det er viden, der kanaliseres ned i dokumenter og så bliver pakket ud på den anden side i form af en bro eller transportsystemer som en metro eller letbane."

"Vi har omkring 15.000 projekter i SharePoint om året, heraf arbejder kunder i de 8.000 af dem på vores portal. De logger ind på vores portal, og der deler vi konstruktions-dokumenter."

"Den her portal er en lille størrelse af otte terabyte med 53.000 levende projekter i dag. Vi genererer 40 projekter om dagen 360 dage om året på denne portal."

Det eneste, SharePoint ikke kan klare, er CAD-dokumenterne, men her kigger COWI også på at få selve CAD-værktøjet integreret i SharePoint-portalen, der er omdrejningspunktet for den digitale arbejdsplads hos rådgivingsfirmaet. 

"Det er digital produktion, hvor der er ekstremt meget fokus på samarbejde og på usability. Hvis usabilityen ikke er i orden, så går det ekstremt meget ud over evnen til at samarbejde og evnen til at levere."

Kan du give nogle konkrete eksempler på, hvad usability er?

"Det er både design og struktur og integration til andre systemer. Det er brugervenlighed, svartid og det er, at vi har single sign-on, når en bruger åbner en pc hos os - så når han logger på sin computer, får han sin interne portal op, hvor alle adgange til hovedsystemerne foregår."

Outsourcer it

Claus Hagen Nielsen giver et konkret eksempel på, hvordan man som it-organisation kan komme endnu tættere på forretningen og de ønsker og behov, der i virksomheden.

"Vi har outsourcet både vores ERP og vores SharePoint-miljø til NNIT, fordi det er ekstremt vigtigt at have det i luften 24/7 - vi har folk, der sidder i andre lande og tidszoner og arbejder."

"Den outsourcing har betydet, at vi har kunnet frigøre vores dygtige udviklingsressourcer til at fokusere på at arbejde tæt på forretningen frem for at sidde og kigge på driftsovervågning."

Læs også:

Her er Danmarks fem bedste it-chefer

Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere