Artikel top billede

Spion-frygt forsinker IBM's serversalg til Lenovo

Salget af IBM's servere til Lenovo trækker i langdrag, fordi de amerikanske myndigheder frygter, at handlen åbner for kinesiske hacker-øjne i sensitive amerikanske data.

I januar blev det meldt ud, at amerikanske IBM ville sælge sin X86-serverforretning til kinesiske Lenovo for knap 13 milliarder kroner.

Handlen er dog langt fra gledet som smurt i olie.

Det skyldes, at de amerikanske sikkerhedsmyndigheder - mere specifikt komiteen for udenlandske investeringer i USA - er bekymret for, om IBM-serverne med salget kan blive overvåget af kinesiske hackere og spioner.

Her nævnes blandt andre, at det amerikanske Forsvarsministerium i Pentagonbygningen benytter IBM-servere.

Det skriver The Wall Street Journal.

De har prøvet det før

At sikkerhedskortet bliver trukket i en handel mellem IBM og Lenovo er ikke noget nyt.

De to selskaber skulle igennem samme mølle, da IBM solgte sin pc-division til netop den kinesiske hardware-gigant i 2005.

Efter godkendelsen af pc-handlen gik flere statslige myndigheder ind for, at man ikke benyttede Lenovo-computere af frygt for spionage.

I den henseende er det værd at bemærke, at hovedparten af IBM's X86-servere i dag bliver fabrikeret i netop Kina.

En talsmand fra Lenovo udtaler til The Wall Street Journal, at selskabet forventer, at serverhandlen falder i hak i slutningen af året, mens IBM udtrykker sin støtte til de igangværende undersøgelser om spionage.

Læs mere: 
IBM sælger sin serverforretning: Forhandler med kinesere

Kina opruster til cyberkrig: Bliver værre end atombomben
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere