Artikel top billede

Spion-frygt forsinker IBM's serversalg til Lenovo

Salget af IBM's servere til Lenovo trækker i langdrag, fordi de amerikanske myndigheder frygter, at handlen åbner for kinesiske hacker-øjne i sensitive amerikanske data.

I januar blev det meldt ud, at amerikanske IBM ville sælge sin X86-serverforretning til kinesiske Lenovo for knap 13 milliarder kroner.

Handlen er dog langt fra gledet som smurt i olie.

Det skyldes, at de amerikanske sikkerhedsmyndigheder - mere specifikt komiteen for udenlandske investeringer i USA - er bekymret for, om IBM-serverne med salget kan blive overvåget af kinesiske hackere og spioner.

Her nævnes blandt andre, at det amerikanske Forsvarsministerium i Pentagonbygningen benytter IBM-servere.

Det skriver The Wall Street Journal.

De har prøvet det før

At sikkerhedskortet bliver trukket i en handel mellem IBM og Lenovo er ikke noget nyt.

De to selskaber skulle igennem samme mølle, da IBM solgte sin pc-division til netop den kinesiske hardware-gigant i 2005.

Efter godkendelsen af pc-handlen gik flere statslige myndigheder ind for, at man ikke benyttede Lenovo-computere af frygt for spionage.

I den henseende er det værd at bemærke, at hovedparten af IBM's X86-servere i dag bliver fabrikeret i netop Kina.

En talsmand fra Lenovo udtaler til The Wall Street Journal, at selskabet forventer, at serverhandlen falder i hak i slutningen af året, mens IBM udtrykker sin støtte til de igangværende undersøgelser om spionage.

Læs mere: 
IBM sælger sin serverforretning: Forhandler med kinesere

Kina opruster til cyberkrig: Bliver værre end atombomben
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere