Artikel top billede

Vores forretningsforståelse er en kernekompetence og afgørende for, om vi kan håndtere de komplekse organisationer, siger Karina Boldsen, kommerciel direktør hos Solitwork.

Jysk BI-offensiv i København: Mange nye job efter ferien

Solitwork fra Brabrand opruster i København og sigter mod 35 procent vækst på to år. Det kræver flere hænder, og derfor skal virksomheden skaffe en stor håndfuld nye medarbejdere.

Konkurrencen på BI-markedet får endnu en tand, når det 13 år gamle BI-konsulent- og softwarehus Solitwork bringer sin nye strategi i spil. Sidste år endte resultatet af den primære drift på lige godt 7 millioner. Det var 2,5 millioner mindre end året før, men nu skal kurven vende den anden vej.

En ny vækstplan skal resultere i en vækst på 35 procent over de næste to år. Som en del af strategien har virksomhedens kontor i København fået en central rolle.

"Vi har ansat Mikkel Sikker Jensen som ny leder af vore københavnsafdeling, men der er plads til 10-12 mand, så efter sommerferien skal vi i gang med en rekrutteringsproces," siger Karina Boldsen, der selv er relativ ny i jobbet som kommerciel direktør.

Virksomheden opgiver ikke omsætning i regnskaberne, men Karina Boldsen siger, at omsætningen de seneste tre-fire år har ligget i niveauet 25-27 millioner.

Den nye strategi omfatter også en udvidelse af ledelseslaget, som skal bidrage til at føre strategien ud i livet.

Teknologien skubber på markedet

Karina Boldsen peger på to elementer, som har afgørende indflydelse på vækstplanens virkeliggørelse.

Først og fremmest har teknologien gjort det muligt for selv meget komplekse virksomheder at opnå transparens i analysegrundlaget og at få informationer om performance helt op på koncernniveau i realtid.

"Det er en virkelig drivkraft på markedet, for det giver virksomheder en enorm konkurrencefordel. Den danske tøjkoncern DK Company, som har 127 datterselskaber, har med vores løsning overblik over hele forretningen i næsten-realtid," fortæller Karina Boldsen.

Desuden har Solitwork satset på at have både medarbejdere med meget dyb forretningsforståelse og medarbejdere med udviklerkompetencer på højeste niveau.

"Vores forretningsforståelse er en kernekompetence og afgørende for, om vi kan håndtere de komplekse organisationer. Vi rekrutterer typisk dataloger, økonomer eller cand.merc.aud'er, og vi har indledt et samarbejde med Aarhus Universitet for at sikre vores pipeline på medarbejdersiden", siger Karina Boldsen.

Virksomheden, som er Microsoft BI-guldpartner, sælger og implementerer både egenudviklede løsninger og for eksempel Dynamic AI fra danske Cintac. Kunderne er typisk større virksomheder og omfatter blandt andre TDC, BankInvest, Xergi og altså DK Company.

Læs også:

Vild vækst på BI-markedet: Derfor sælger det så godt

BI som du aldrig har prøvet det før: Her er de nye løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere