Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Derfor er der huller i halvdelen af de mest populære Android-apps

Udviklerne begår ofte en alvorlig sikkerheds-fejl, når de ønsker at skyde genvej i udviklingen af deres apps.

Mindst halvdelen af de 50 mest populære Android-apps har arvet sårbarheder via genbrug af kode.

Det er sikkerhedsfolk fra virksomheden Codenomicon, der i sin tid var med til at opdage OpenSSL-sårbarheden Heartbleed, der står bag oplysningen om de hullede Android-apps.

Australske IT News skriver i en artikel, at over halvdelen af de 50 apps sender bruger-data til tredjeparts reklamenetværk - uden at brugeren har givet tilladelse. Og at informationerne ofte sendes som helt almindelig klartekst.

Sikkerhedsforskerne fra Codenomicon siger ifølge IT News, at mange af app-udviklerne slet ikke er klar over, at sårbarhederne findes i deres kode.

Codenomicon vurderer, at 80 til 90 percent af app-koden er skabt ud fra genbrug af softwarebibliotekter, typisk som open source-kode.

"Vi ser, at slutprodukterne arver sårbarheder - nogle gange er det bare ringe software-design eller logiske fejl i implementeringen, og nogle gange identificeres og lappes disse fejl. Nogle gange, som det var tilfældet med Heartbleed, identificeres de ikke før efter to år," lyder en kommentar fra Codenomicon til IT News.

Læs også:

Test: Super tyveribeskyttelse af din iPhone

Androids apps-politi eller iOS-politiet - hvad vælger du?

Rapport: Derfor er iOS ikke en døjt mere sikkert end Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere