Artikel top billede

Derfor er der huller i halvdelen af de mest populære Android-apps

Udviklerne begår ofte en alvorlig sikkerheds-fejl, når de ønsker at skyde genvej i udviklingen af deres apps.

Mindst halvdelen af de 50 mest populære Android-apps har arvet sårbarheder via genbrug af kode.

Det er sikkerhedsfolk fra virksomheden Codenomicon, der i sin tid var med til at opdage OpenSSL-sårbarheden Heartbleed, der står bag oplysningen om de hullede Android-apps.

Australske IT News skriver i en artikel, at over halvdelen af de 50 apps sender bruger-data til tredjeparts reklamenetværk - uden at brugeren har givet tilladelse. Og at informationerne ofte sendes som helt almindelig klartekst.

Sikkerhedsforskerne fra Codenomicon siger ifølge IT News, at mange af app-udviklerne slet ikke er klar over, at sårbarhederne findes i deres kode.

Codenomicon vurderer, at 80 til 90 percent af app-koden er skabt ud fra genbrug af softwarebibliotekter, typisk som open source-kode.

"Vi ser, at slutprodukterne arver sårbarheder - nogle gange er det bare ringe software-design eller logiske fejl i implementeringen, og nogle gange identificeres og lappes disse fejl. Nogle gange, som det var tilfældet med Heartbleed, identificeres de ikke før efter to år," lyder en kommentar fra Codenomicon til IT News.

Læs også:

Test: Super tyveribeskyttelse af din iPhone

Androids apps-politi eller iOS-politiet - hvad vælger du?

Rapport: Derfor er iOS ikke en døjt mere sikkert end Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere