Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Derfor er der huller i halvdelen af de mest populære Android-apps

Udviklerne begår ofte en alvorlig sikkerheds-fejl, når de ønsker at skyde genvej i udviklingen af deres apps.

Mindst halvdelen af de 50 mest populære Android-apps har arvet sårbarheder via genbrug af kode.

Det er sikkerhedsfolk fra virksomheden Codenomicon, der i sin tid var med til at opdage OpenSSL-sårbarheden Heartbleed, der står bag oplysningen om de hullede Android-apps.

Australske IT News skriver i en artikel, at over halvdelen af de 50 apps sender bruger-data til tredjeparts reklamenetværk - uden at brugeren har givet tilladelse. Og at informationerne ofte sendes som helt almindelig klartekst.

Sikkerhedsforskerne fra Codenomicon siger ifølge IT News, at mange af app-udviklerne slet ikke er klar over, at sårbarhederne findes i deres kode.

Codenomicon vurderer, at 80 til 90 percent af app-koden er skabt ud fra genbrug af softwarebibliotekter, typisk som open source-kode.

"Vi ser, at slutprodukterne arver sårbarheder - nogle gange er det bare ringe software-design eller logiske fejl i implementeringen, og nogle gange identificeres og lappes disse fejl. Nogle gange, som det var tilfældet med Heartbleed, identificeres de ikke før efter to år," lyder en kommentar fra Codenomicon til IT News.

Læs også:

Test: Super tyveribeskyttelse af din iPhone

Androids apps-politi eller iOS-politiet - hvad vælger du?

Rapport: Derfor er iOS ikke en døjt mere sikkert end Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital