Artikel top billede

Foto: Frederik Danvig. (Foto: Frederik Danvig)

Apple headhunter mode-chefer på stribe: Oprustning før iWatch-lancering?

Apple fortsætter sin strandhugst blandt topcheferne i europæiske modehuse.

Det er ikke kun i København, at der er "fashion-week" i denne tid.

Det er der tilsyneladende også i Apples hovedkvarter i Cupertino, Californien, hvor Apple gennem den seneste tid har ansat en række topfolk fra modebranchen. 

Onsdag kunne Apple-bloggen 9to5mac løfte sløret for Apples seneste markante tilgang, Catherine Monier. Hun har indtil nu været europæisk chef for det franske modehus Yves Saint Laurent, hvor hun blandt andet har haft ansvaret for modehusets detail-butikker.

Hos Apple kommer Monier til at arbejde under sin tidligere chef, Paul Deneve, som Apple sidste år hentede fra en position som administrerende direktør for Yves Saint Laurent. Hos Apple står han ifølge 9to5mac i spidsen for et team, der skal gøre Apples butikker bedre rustede til at sælge kropsbårne og mere mode-inspirerede gadgets.

Nyheden om at Apple har ansat Catherine Monier kommer, blot få dage efter at Apple hentede Musa Tariq, der har en fortid som ansvarlig for social media-indsatsen hos store brands som Burberry og Nike. Apple har i forvejen designermærket Burberrys tidligere administrerende direktør, Angela Ahrendts, ansat. Hun tiltrådte tidligere på året som øverste chef for Apples verdensomspændende kæde af butikker.

Tidligere på sommeren headhuntede Apple desuden den schweiziske producent af luksus-ure Tag Heuers salgsdirektør og detailchef, Patrick Pruniaux. Ifølge 9to5mac var Patrick Pruniaux en nøglefigur i Tag Heuers organisation.

Giver næring til ur-rygter

Der er oplagt, at Apples ansættelse af Pruniaux og de øvrige topfolk med erfaring fra modebranchen skal ses i relation til de vedholdende rygter om, at Apple er på trapperne med et såkaldt smartwatch.

Et ur der, hvis vi skal tro rygterne, bliver en kombination af på den ene side et fitnessarmbånd i stil med Fitbit eller Jawbone UP og på den anden side et smartwatch i stil med et Pebble eller et Samsung Galaxy Gear.

Men et kommende smartwatch fra Apple vil ikke blot skulle konkurrere med eksisterende elektronikprodukter.

Det vil i høj grad også skulle kæmpe med ure- og smykkeproducenter om pladsen på kundernes håndled, hvor folk ofte har ure og smykker, der bærer på både affektionsværdi og en helt håndgribelig værdi på ofte mange tusinde kroner. Her kan folk fra modebranchen formodentligt kunne bidrage med værdifuld erfaring om salg, marketing og distribution af denne type produkter.

Ud over ny-ansættelse af folk med erfaring fra modebranchen har folk Apple gennem det seneste år ligeledes hyret en lang række eksperter i sundheds- og sensorteknologi. Eksperter der formodentligt kommer til at spille en rolle i forbindelse med udviklingen af en række nye sundhedsfunktioner i det nye styresystem i iOS 8 og muligvis også i et eventuelt kommende iWatch.

Læs også:

Et nyt Apple-produkt kan blive din læges nye bedste ven 

Apple henter ternet chef fra luksusfirma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere