Artikel top billede

Slut med Microsoft: Her er de bedste citater fra vildmanden Steve Ballmer

Steve Ballmer er helt ude af Microsoft og it-verdenens rampelys. Gennem årene har han leveret mange sjove citater. Se nogle af dem her.

Det er 34 år siden, at Steve Ballmer blev ansat i Microsoft som medarbejder nummer 21, hvor han blev håndplukket af Bill Gates, som han havde lært at kende, mens de begge studerede på eliteuniversitetet Harvard.

Nu trækker Steve Ballmer sig helt ud af driften af Microsoft med sin beslutning om at stoppe i selskabets bestyrelse.

Det kan du læse mere om her: Pludselig exit: Steve Ballmer forlader Microsoft med omgående virkning

Det betyder samtidig, at Ballmer - der er Microsofts største enkeltaktionær - trækker sig fra enhver form for indflydelse på Microsofts fremtidige retning.

Det er med andre ord et farvel til den offentlige it-arena til den højlydte og underholdende topchef, der gennem årene har holdt et meget stort antal keynotes, taler og interviews.

Det har kastet mange sjove citater af sig, for Steve Ballmer har aldrig været bange for at sige sin mening.

De bedste citater

"Vi har haft DRM i Windows i årevis. Så det mest udbredte musikformat i iPod er stjålet." (Interview med Cnet i 2004)

"Nej, jeg har ikke en iPod. Det har mine børn heller ikke. De opfører sig på mange måder lige så dårligt som så mange andre børn, men det er i det mindste lykkedes mig at hjernevaske dem på dette område: Man bruger ikke Google, og man bruger ikke en iPod." (Interview med Fortune i 2006).

Og så er der jo den berømte primale Ballmer-dans, hvor han råber og skriger på sine 'developers':

"Det er ingen chance for, at iPhonen opnår nogen signifikant markedsandel. Ingen chance. Hver iPhone er jo subsidieret med 500 dollar. De [Apple] tjener mange penge, men hvis man rent faktisk ser på de 1,3 milliarder telefoner, der bliver solgt, så foretrækker jeg at have vores software på 60 procent eller 70 procent fremfor de to eller tre procent, som er det niveau, som Apple vil lande på." (Interview med USA Today i 2007)

"Man skal ikke være computer-ekspert for at anvende en Windows Phone. Det skal man til gengæld efter min mening være for at anvende en Android Phone." (Fra scenen til Web 2.0-konferencen i 2011)

"All in, baby...we are winning, winning, winning, winning, winning." (Interview fra scenen på Web 2.0-konferencen i 2011 om Microsofts cloud-forretning)

"Vi står fuldstændigt bag Zune." (Fra scenen til All Things D-konferencen i 2007)

"Vi har bygget lidt flere devices, end vi har kunnet sælge." (Internt møde om det skuffende salg af Surface-tabletcomputeren)

Eller hvad med hans vilde dans til Gloria Estefans 'Get on your feet':

"Windows-maskiner skal ikke være lastbiler." (Fra scenen til All Things D-konferencen i 2010 som en kommentar til Apple-topchef Steve Jobs, der har sammenlignet skiftet fra pc'er til tablets med skiftet fra lastbiler til biler.)

"Den eneste ting, der efter min mening adskiller Microsoft fra mange andre, er, at vi satser. Mange andre satser ikke. Satsninger er ikke ensbetydende med, at man vinder, men hvis ikke man satser, vil man aldrig kunne fortsætte med at få succes. I vores industri er det umuligt at hvile på laurbærrene ret længe." (Keynote på Microsofts partnerkonference i 2012)

"Virkeligheden er, at det er svært at opfinde noget som helst. Det er svært at opfinde noget nyt. Og det er lige så svært at gøre det en gang til. Jeg mener, at jeg har været ret succesrige. Men det er svært. Vi har faktisk været gode til det - ikke blot med Windows, men også med Office. (Keynote om innovation på Microsofts partnerkonference i 2012)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere