Foto: Morten Sahl Madsen.

Her er den nye og optimerede browser til Raspberry Pi

Nu er tiden kommet til en ny og bedre browser til Raspberry Pi-folket. Her er Midori-afløseren.

Raspberry Pi er blevet it-gør-det-selv-folkets kæledægge, når der skal eksperimenteres med hjemmegjorte gadgets.

Et af de eksperimenter har vi sammenfattet i denne artikel: Guide: Sådan laver du din egen private "Dropbox"-server med Raspberry Pi på et kvarter

Surf-oplevelsen har dog været til at overse, men det bliver der nu gjort noget ved.

Midori-browseren får en afløser efter otte måneders kodetilretning.

Raspberry Pi Foundation står nemlig klar med en forbedret browser, der er optimeret til platformen.

Den er blevet døbt Epiphany (også kendt som Gnome Web) og er udviklet i samarbejde med Collabora, der er en virksomhed, som har specialiseret sig i optimering af åben kildekode-software.

Det skriver Raspberry Pi Foundation på sin webside.

Stadig lidt bøvl med JavaScript
Epiphany er udviklet gennem de sidste otte måneder, og browseren forbedrer surfoplevelsen på Raspberry Pi på en hel stribe områder.

Den bliver eksempelvis beskrevet som tre gange hurtigere end Midori, når man ser på starttiden.

Desuden er der sket forbedringer med HTML 5, der er Youtube-støtte og hardwarebaseret videoafkodning.

Alt er dog ikke lyserødt, og Raspberry Pi Foundation fortæller, at der stadig kan være kringlerier med store mængder af JavaScript på websider.

Raspberry Pi's version af Epiphany kommer til at erstatte Midori i fremtidige versioner af Rasbian, der er den officielle Linux-distribution, der anbefales til Raspberry Pi.

Browseren er også inkluderet i det brugervenlige installationsværktøj til den lille computer, NOOBS.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin.

Læs også:

Nørdens ultimative våde drøm får nu et rigtigt lydkort

Her er 10 supernørdede Linux-gadgets

Se computeren du kan have i din hule hånd

Bygger supercomputer med Raspberry Pi og Lego-klodser

Mini-pc fra Microsoft skal knække Raspberry Pi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsvirksomhed ramt af "koordineret angreb": Vil ikke svare på om det har rødder i SolarWinds-angrebet
Leverandøren af netværksenheder SonicWall har meldt ud, at virksomheden har været offer for et cyberangreb. Men firmet vil ikke svare på, om det har relation til det store SolarWinds-angreb.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.