Se computeren du kan have i din hule hånd

Kan man lave en computer, der kun er lidt større end et USB-stik? Ja, det kan man, og den skal endda kun koste 125 kroner. Se det utrolige projekt her.

En ultra-mini computer med en USB-indgang i den ene ende og en HDMI-udgang i den anden. Er der brug for mere?

Ikke ifølge David Braben. Han har udviklet en prototype af en sådan computer med et gratis Linux-styresystem installeret.

David Braden er en kendt spiludvikler, der var med til at starte spilfirmaet Frontier Developments tilbage i 1982. Han har blandt andet stået bag det kendte spil "Rollercoaster Tycoon".

Men nu har han kastet sig over et nyt projekt, der skal give engelske skoleelever adgang til en billig computer.

Prototypen, der hedder Rasperry Pi, har en 700 megahertz ARM11 processor og 128 megabyte ram, og selv om det ikke lyder af meget, skal man ikke mange år tilbage for at finde stationære med lignende specifikationer i danske hjem.

Computeren, som du kan have med i lommen, skal bare have tilsluttet et keyboard i den ene ende og en computer eller tv-skærm i den anden ende, og så er du kørende.

Harddisken er blevet erstattet med muligheden for at tilslutte et SD-hukommelseskort.

Selv om computeren er fuldt funktionsdygtig, skal du dog nok ikke regne med at spille krævende spil eller redigere video på den. Men til dagligdags opgaver som websurfing, e-mail, kontorprogrammer og så videre skulle den kunne stå distancen.

Så billigt at alle kan være med

David Braben har store planer med sin lille computer, som han arbejder på at få sat i produktion.

Ideen er at lave en simpel computer, som alle har råd til. Braben regner med, at prisen bliver mellem 85 og 125 kroner for en fuldt funktionsdygtig computer.

Håbet er, at skoleelever, der er økonomisk dårligt stillet, også får mulighed for at arbejde med it.

David Braden mener, at computerne kan komme i produktion inden for et år. Computeren skal distrubueres gennem det dertil oprettede "Rasberry Pi Foundation".

Er du selv til mini-pc'er, der kan lidt mere (men også er lidt dyrere), kan du se nogle af tidens lækreste af slagsen her.

I videoen herunder kan du se David Brabens minimale computer, der kan holdes mellem to fingre, og høre ham fortælle mere om projektet. (Videoen er på engelsk)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere