Artikel top billede

TDC i kæmpe-investering: Lægger 12,5 milliarder for norsk selskab

Opdateret: TDC køber det norske selskab Get for 12,5 milliarder danske kroner.

TDC har indgået en aftale om at købe det norske kabel-tv-selskab Get A/S til en samlet pris på 13,8 milliarder norske kroner, omkring 12,5 milliarder danske kroner.

"De to virksomheder har komplementære styrker på tværs af tv, bredbånd og telefoni," lyder det blandt andet i en pressemeddelelse.

"Købet af Get er TDC Groups største og vigtigste investering i mange år. Vi har ventet på denne mulighed, og vi ser købet som en naturlig og rettidig udbygning af TDC Group til en førende skandinavisk udbyder af kabel-tv, underholdning og højhastighedsbredbånd på kabelnet," siger koncernchef og administrerende direktør Carsten Dilling.

"Det er samtidig et strategisk skridt ind på privatmarkedet i Norge på et område, som vi har et indgående kendskab til gennem mange års succesfuld udvikling og drift af YouSee på det danske marked," fortsætter han.

Får 1,7 millioner husstande som kunder

Get har 500.000 husholdnings- og erhvervskunder. Med opkøbet vokser kabel-tv-forretningen i TDC Group til i alt 1,7 millioner husstande fra de nuværende 1,2 millioner husstande i YouSee.

Samlet vil 29 procent af TDC Groups omsætning (2013) komme fra kabel-forretningen, og andelen forventes at vokse, oplyses det.

"Get er en veldrevet forretning med verdensklasse-produkter på et attraktivt marked med stort vækstpotentiale. Væksten understøttes af en meget stærk norsk økonomi. Bortset fra i 2005 har selskabet siden 2000 haft to-cifrede årlige vækstrater, og det er i dag blandt de mest profitable på europæisk plan."

"Købet styrker vores samlede kabel-tv-forretning på skandinavisk plan og sikrer os samtidig en stærk tilstedeværelse på både erhvervs- og privatmarkedet i Norge," udtaler Carsten Dilling.

Administrerende direktør i Get siden 2000, Gunnar Evensen, fortsætter som leder af Get, oplyser TDC.

"Med TDC på holdet bliver vi en endnu stærkere virksomhed, som vil styrke vores position på det norske marked," siger Gunnar Evensen.

TDC Group køber Get af GS Capital Partners og Quadrangle Capital Partners. TDC skriver, at købet gældsfinansieres. 

Købet skal godkendes af de norske konkurrencemyndigheder, hvilket forventes at ske i 4. kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere