Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

TDC i kæmpe-investering: Lægger 12,5 milliarder for norsk selskab

Opdateret: TDC køber det norske selskab Get for 12,5 milliarder danske kroner.

TDC har indgået en aftale om at købe det norske kabel-tv-selskab Get A/S til en samlet pris på 13,8 milliarder norske kroner, omkring 12,5 milliarder danske kroner.

"De to virksomheder har komplementære styrker på tværs af tv, bredbånd og telefoni," lyder det blandt andet i en pressemeddelelse.

"Købet af Get er TDC Groups største og vigtigste investering i mange år. Vi har ventet på denne mulighed, og vi ser købet som en naturlig og rettidig udbygning af TDC Group til en førende skandinavisk udbyder af kabel-tv, underholdning og højhastighedsbredbånd på kabelnet," siger koncernchef og administrerende direktør Carsten Dilling.

"Det er samtidig et strategisk skridt ind på privatmarkedet i Norge på et område, som vi har et indgående kendskab til gennem mange års succesfuld udvikling og drift af YouSee på det danske marked," fortsætter han.

Får 1,7 millioner husstande som kunder

Get har 500.000 husholdnings- og erhvervskunder. Med opkøbet vokser kabel-tv-forretningen i TDC Group til i alt 1,7 millioner husstande fra de nuværende 1,2 millioner husstande i YouSee.

Samlet vil 29 procent af TDC Groups omsætning (2013) komme fra kabel-forretningen, og andelen forventes at vokse, oplyses det.

"Get er en veldrevet forretning med verdensklasse-produkter på et attraktivt marked med stort vækstpotentiale. Væksten understøttes af en meget stærk norsk økonomi. Bortset fra i 2005 har selskabet siden 2000 haft to-cifrede årlige vækstrater, og det er i dag blandt de mest profitable på europæisk plan."

"Købet styrker vores samlede kabel-tv-forretning på skandinavisk plan og sikrer os samtidig en stærk tilstedeværelse på både erhvervs- og privatmarkedet i Norge," udtaler Carsten Dilling.

Administrerende direktør i Get siden 2000, Gunnar Evensen, fortsætter som leder af Get, oplyser TDC.

"Med TDC på holdet bliver vi en endnu stærkere virksomhed, som vil styrke vores position på det norske marked," siger Gunnar Evensen.

TDC Group køber Get af GS Capital Partners og Quadrangle Capital Partners. TDC skriver, at købet gældsfinansieres. 

Købet skal godkendes af de norske konkurrencemyndigheder, hvilket forventes at ske i 4. kvartal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere