Artikel top billede

Efter at have lurepasset i flere år: Nu melder firmaerne sig klar til big data

Big data har været helt oppe og ringe på hype-barometeret, men nu ser det faktisk ud til, at rigtig mange virksomheder er klar til at tage springet.

Det lå fra starten af i big data, sat det skulle blive til noget stort:

- Mulighederne var store, og armbevægelserne og løfterne var endnu større.

Men mange af de potentielle kunder holdt igen med investeringerne.

Måske fordi de tvivlede på, om der reelt var noget nyt i big data i forhold til mere traditionel business intelligence?

Måske fordi de havde svært ved at finde ud af, hvor de helt præcis skulle begynde big data-rejsen? Måske big data bare lyder både kompliceret og dyrt?

Nu sker der noget

Men det er efterhånden ved at være nogle år siden, at big data mest var store ord - i dag findes der både en masse leverandører og løsninger, der kan levere reel værdi ved hjælp af big data.

Formentlig er det også det, der smitter af, når man ser på de seneste undersøgelser af, hvor parate virksomhederne er til at kaste sig ud i big data-investeringerne.

En ny undersøgelse fra analysefirmaet Gartner konkluderer, at investeringerne i big data øges.

302 virksomheder fra hele verden har deltaget i undersøgelsen, og konklusionen er, 73 procent af respondenterne allerede har investeret eller har planer om at investere i big data i løbet af de næste 24 måneder.

I 2013 var det 64 procent, der svarede ja til det spørgsmål.

Samtidig var det i 2013 31 procent, der svarede, at de ingen planer havde for big data - og det er nu faldet til 24 procent.

Det er Nordamerika, der går forrest med big data-investeringerne, men alle regioner øger investeringerne, lyder det fra Gartner.

Der er dog ikke tale om, at big data pludselig er taget i brug i stort set alle virksomheder, for det er stadig kun 13 procent af respondenterne, der kan meddele, at de allerede har udrullet big data-løsninger.

Her tages big data i brug

Tendensen er dog ganske klar, mener Gartner: Virksomhederne får i stigende grad blik for mulighederne med big data.

"Big data kan hjælpe med at adressere et bredt udvalg af forretnings-problemer på tværs af mange industrier, og for tredje år i vores undersøgelse er både en forbedret kundeoplevelse og proces-effektiviseringer de top-områder, man prioriterer," udtaler research director Lisa Kart fra Gartner.

"De mest dramatiske forandringer finder sted i forhold til at forbedre kundeoplevelser, særligt inden for transport, sundhed, forsikring, medier og kommunikation, retail og bankverdenen."

Læs også:

Big data afmystificeret: Sådan kommer du i gang

Big data: her er forklaringen på tidens store it-trend

Her er fremtidens it-løsninger: Kan ændre dit firma

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det

Sådan fungerer Hadoop - det mest hypede open source-værktøj lige nu

Dansk top-chef: Derfor er open source godt til big data

Her er de så: De 10 vigtigste it-trends for dig i 2014




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere