Artikel top billede

Kode til kæmpe USB-sikkerhedsbrist lækket på nettet

Dine USB-enheder er blevet en del farligere at benytte, efter sikkerhedsfolk har publiceret kode til at angribe USB-firmware.

I sommers fandt de to sikkerhedsfolk Karsten Nohl og Jakob Lell et gigantisk problem i den firmware, som USB-enhederne benytter.

De døbte sikkerhedsbristen BadUSB, og den er udråbt som et af vores tids værste sikkerhedshuller, da enhver enhed med USB-stik tilsluttet en computer potentielt er sårbar over for sikkerhedsbristen.

Det kan du læse mere om her og her.

Der har ikke været nogle sikkerhedslapper til BadUSB, og Karsten Nohl og Jakob Lell har derfor også undladt at publicere den kode, som de brugte til at udføre et angreb via USB på en sikkerhedskonference i Las Vegas for to måneder siden.

Nu har to sikkerhedskolleger, Adam Caudill og Brandon Wilson, publiceret koden i forbindelse med en sikkerhedskonference i den amerikanske stat Kentucky, hvor de demonstrerede nogle af de samme USB-angrebsmanøvrer, som blev vist i Las Vegas.

Det skriver The Wired.

Intet skal holdes tilbage

Årsagen til publiceringen ligger tilsyneladende i, at Adam Caudill and Brandon Wilson ønsker total åbenhed omkring sikkerhedsbristen.

"Intet skal holdes tilbage, så vi publicerer alt, hvad vi har. Det skyldes hovedsageligt, at folkene på Las Vegas-konferencen ikke offentliggjorde deres materiale. Men hvis du skal bevise, der er et hul, så må du offentliggøre alt, så folk kan beskytte sig imod det," sagde Adam Caudill på Kentucky-konferencen ifølge The Wired.

Med offentliggørelsen kan it-kriminelle nu også kigge med i koden og få ideer til, hvordan firmwaren til USB-enhederne kan udnyttes.

For der findes ikke nogen total-løsning på problemet endnu.

Et kapløb med tiden

Med koden ude af boksen får producenter af USB-enheder mere end almindelig travlt med at få lukket hullet, hvilket også har været et delmål for Adam Caudill and Brandon Wilson.

"Hvis dette sikkerhedshul skal lukkes, så kræver det mere end blot snak på en sikkerhedskonference som den i Las Vegas," forklarer Adam Caudill til The Wired.

Og løsningen skal komme fra producenternes side, mens meningmand må hulte sig igennem USB-krisen, indtil der kommer en totalløsning på problemet. 

Som tidligere beskrevet på Computerworld kan en løsning være, at firmware signeres digitalt fra producenten. På den måde kan uvedkommende eller ondsindet firmware holdes ude.

En anden mulighed er, at computerproducenterne begynder at producere porte, der er låst til specifikke enheder, så eksempelvis mus og tastatur tilsluttes en type USB-port og den eksterne harddisk en anden.

For at være på den sikre side kan du naturligvis også blot undlade at benytte USB-enheder og -porte, men det er ret uholdbar løsning, når man ser på, hvor udbredt USB er i dagens it-verden.

Du kan dog være forsigtig med at tilknytte USB-enheder, som du ikke kender til din computer og derved begrænse risikoen.

Læs også:

Kæmpe sikkerhedsproblem kan ramme alle dine USB-enheder

Sikkerhedsmand: Ingen grund til firmware-panik - endnu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere