Google vil tilbyde en gigabyte gratis e-mail

Søgemaskinen Google er klar til at teste en gratis e-mail-tjeneste, hvor brugerne kan gemme op til en gigabyte data og derfor ikke skal bekymre sig om at slette gamle mails. Med navnet Gmail skal tjenesten i direkte konkurrence med blandt andet Microsofts Hotmail, som tilbyder sine brugere to megabyte plads.

Google er begyndt at teste en ny e-mail-tjeneste, hvis største konkurrencefordel er, at brugerne får stillet en gigabyte plads gratis til rådighed.

Omkring 1.000 inviterede brugere skal teste tjenesten Gmail, der er skabt af en Google-udvikler i de 20 procent af arbejdstiden, som selskabet bag søgemaskinen opfordrer ansatte til at bruge på egne projekter.

Ifølge Google vil pladsen gøre det muligt at gemme omkring 500.000 sider e-mails per bruger.

Modsat andre e-mail-tjenester er ideen, at en bruger aldrig skal slette e-mails eller bruge tid på at lede efter gamle beskeder.

Med Gmail har Google også droppet ideen om at placere e-mails i forskellige foldere. I stedet vil søgegiganten bruge sin eksisterende søgeteknologi til at gøre det let for brugere at finde gamle e-mails.

Tjenesten indeholder også en funktion, så svar på e-mails bliver vist i en speciel samtalestruktur, og Google lover samtidig, at tjenesten vil opdage spam-beskeder.

Google planlægger at tjene penge på tjenesten ved at placere reklamer ved siden af e-mails baseret på deres indhold. Det er samme koncept, som Google i dag bruger til at placere annoncer på websider under navnet Adwords.

- Ideen er, at din e-mail kan blive der for evig. Du kan altid indeksere den, altid søge i den og altid finde ting fra fortiden, siger en af Googles chefer til nyhedstjenesten Cnet.

Hvis testen bliver en succes og tjenesten offentlig tilgængelig, vil den komme i skarp konkurrence med eksisterende tjenester som Microsofts Hotmail og Yahoo Mail. De stiller henholdsvis to og fire megabyte plads til rådighed.

Google forventes at gå på børsen senere i år, hvor det anslås, at selskabet kan hente op mod 70 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?