Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Google vil tilbyde en gigabyte gratis e-mail

Søgemaskinen Google er klar til at teste en gratis e-mail-tjeneste, hvor brugerne kan gemme op til en gigabyte data og derfor ikke skal bekymre sig om at slette gamle mails. Med navnet Gmail skal tjenesten i direkte konkurrence med blandt andet Microsofts Hotmail, som tilbyder sine brugere to megabyte plads.

Google er begyndt at teste en ny e-mail-tjeneste, hvis største konkurrencefordel er, at brugerne får stillet en gigabyte plads gratis til rådighed.

Omkring 1.000 inviterede brugere skal teste tjenesten Gmail, der er skabt af en Google-udvikler i de 20 procent af arbejdstiden, som selskabet bag søgemaskinen opfordrer ansatte til at bruge på egne projekter.

Ifølge Google vil pladsen gøre det muligt at gemme omkring 500.000 sider e-mails per bruger.

Modsat andre e-mail-tjenester er ideen, at en bruger aldrig skal slette e-mails eller bruge tid på at lede efter gamle beskeder.

Med Gmail har Google også droppet ideen om at placere e-mails i forskellige foldere. I stedet vil søgegiganten bruge sin eksisterende søgeteknologi til at gøre det let for brugere at finde gamle e-mails.

Tjenesten indeholder også en funktion, så svar på e-mails bliver vist i en speciel samtalestruktur, og Google lover samtidig, at tjenesten vil opdage spam-beskeder.

Google planlægger at tjene penge på tjenesten ved at placere reklamer ved siden af e-mails baseret på deres indhold. Det er samme koncept, som Google i dag bruger til at placere annoncer på websider under navnet Adwords.

- Ideen er, at din e-mail kan blive der for evig. Du kan altid indeksere den, altid søge i den og altid finde ting fra fortiden, siger en af Googles chefer til nyhedstjenesten Cnet.

Hvis testen bliver en succes og tjenesten offentlig tilgængelig, vil den komme i skarp konkurrence med eksisterende tjenester som Microsofts Hotmail og Yahoo Mail. De stiller henholdsvis to og fire megabyte plads til rådighed.

Google forventes at gå på børsen senere i år, hvor det anslås, at selskabet kan hente op mod 70 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere