Artikel top billede

Børsnotering af NNIT udskudt - ventes nu først om et halvt år

Den længe ventede børsnotering af NNIT er i sidste øjeblik blevet udsat. Angiveligt vil den nu først finde sted om et halvt år eller mere.

Det store sammenbrud i den børsnoterede nordjyske bunker-virksomhed, OW Bunker, har fået NNIT til at udskyde den ellers længe planlagte børsnotering, skriver Finanswatch.

Det er tidligere kommet frem, at NNIT har arbejdet med datoen 3. november som mål for fremlæggelse af selskabets børsprospekt, hvor første handelsdag med NNIT-aktierne ifølge planen angiveligt skulle have været 14. november.

Det kan du læse mere om her: Novo er klar til at sende NNIT på børsen.

Den plan er imidlertid nu blevet udskudt, selv NNIT har stået klar med både prospekt og analyser og været klar til at trykke på knappen.

Ifølge Finanswatch er børsnoteringen af NNIT nu udskudt, så den ifølge forskellige analytikeres vuurdering sandsynligvis først vil finde sted hen mod sommeren 2015.

Om godt en måned går regnskabssæsonen nemlig i gang, hvor det vælter ud med årsregnskaber fra danske selskaber, som investorerne dermed får travlt med at forholde sig til.

Investorer er skeptiske

Problemet for NNIT er ifølge Finanswatch, at sammenbruddet i det relativt ny-noterede OW Bunker har gjort investorerne meget skeptiske over for nynoteringer af danske selskaber.

Samtidig har NNIT samme banker, som OW Bunker har anvendt, til at stå for noteringen, og det kan være påkrævet, at der skiftes ud blandt disse rådgivere, som er Danske Bank, Morgan Stanley og Carnegie.

Vil forlange rabat

OW Bunker-sammenbruddet betyder, at en række investorer angiveligt vil forlange klækkelige rabatter på nye aktier på fondsbørsen, og det vil kunne udhule den gevinst, som NNIT og Novo Nordisk ellers havde sat næsen op efter.

Det er tidligere blevet vurderet, at NNIT til en børsnotering ville blive prisfastsat til mellem fire milliarder og fem milliarder kroner.

NNIT har ry for at være et meget veldrevet selskab med en høj grad af orden i eget hus.

Overvejelserne bag et salg

Topchef Per Kogut  har tidligere fortalt Computerworld, at NNIT-ejer Novo Nordisk har igangsat salg af virksomheden, fordi NNIT gennem en årrække er vokset ganske markant - ikke mindst på den den af forretningen, der hentes uden for Novo Nordisk, der ellers er NNIT's ubetinget største kunde.

I Novo Nordisks optik har denne vækst ført til beslutningen om at sælge NNIT, da det for Novo Nordisk ikke giver mening at beholde NNIT som fuldt ejet datterselskab, hvis en stor del af NNIT's forretning hentes uden for Novo Nordisk.

Det kan du læse mere om her: NNIT-direktør: Derfor skal NNIT børsnoteres

NNIT hentede i 2012 et overskud på 142 millioner kroner, mens overskuddet i 2013 landede på 168,6 millioner kroner efter skat.

NNIT har alene i de seneste fire tjent 585 millioner kroner efter skat og omsat for godt 7,4 milliarder kroner.

Du kan finde NNIT's nøgletal for de senere år her.

Ifølge Per Kogut sigter NNIT fortsat efter to-cifrede vækstrater frem til 2020, hvor målsætningen er, at omsætningen skal vokse med 6-10 procent, mens bundlinien skal vokse med 10-11 procent.

Det ventes, at Novo Nordisk selv vil sætte sig på mere en halvdelen af aktierne ved en børsnotering, så selskabet kan beholde kontrollen over NNIT.

Læs også:

På vej mod børsnotering: Derfor er NNIT en lækkerbidsken uden lige.

Guldmaskinen NNIT buldrer afsted - og der er mere i vente.

Otte gode råd fra NNIT: Her er hemmeligheden bag høj vækst.

NNIT-direktør: Derfor skal NNIT børsnoteres




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere