Foto: Petr Kovar

Her er Microsofts kæmpe-sikkerhedspakke

I nat kommer en stribe vigtige sikkerhedsopdateringer fra både Microsoft og Adobe. Her er de opdateringer, du skal lappe huller med lige nu.

Traditionen tro er den anden tirsdag i måneden patch-tirsdag for Microsofts kodefolk.

Derfor kom der i går aftes en hel stribe opdateringer fra Redmond.

Denne gang er der faktisk tale om usædvanligt mange sikkerhedsrettelser.

Der er 14 bulletiner, der retter 40 forskellige svagheder i firmaets software.

Læs også: Kæmpe-opdatering på vej fra Microsoft.

De fire er kritiske, otte er vigtige og de sidste to er kategoriseret som moderate.

En af de rettelser, der springer i øjnene, er en lap til Internet Explorer. Den retter ikke mindre end 17 sårbarheder i browseren.

En anden bemærkelsesværdig opdatering lukker for en sårbarhed i OLE , anvendt i 0-dags angreb i APT-kampagnen døbt "Sandworm", og senere til at sprede Dyreza, som er en netbank- og informationstyv.

Det kan du læse mere om på denne blog.

Ud over Explorer rettes der også sårbarheder i Windows, Office, .NET, Internet Information Services (IIS) og Active Directory.

Microsoft har en samlet oversigt på TechNet.

Adobe lapper også
Grafikgiganten Adobe er også på gaden med lappegrej.

Firmaet har udsendt en sikkerhedsopdatering til deres Flash Player samt til AIR.

Sikkerhedsopdateringen, som er rettet mod alle supporterede platforme af Adobe Flash player og AIR, og gælder således Windows, Macintosh og Linux, er denne gang særligt kritisk.

Den lukker nemlig for flere unikke sårbarheder, der kan misbruges i klassiske drive by-angreb.

Den bringer Adobe Flash player for Windows og Mac op på version 15.0.0.223, mens Linux-udgaven opgraderes til version 11.2.202.418.

Du kan læse mere om Adobes opdateringer på virksomhedens sikkerhedswebsted.

Læs også:
Kæmpe-opdatering på vej fra Microsoft.


Magtfuld amerikansk sikkerheds-mand: Sådan får vi løst de største sikkerhedsproblem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.