Artikel top billede

Computerworld har tidligere besøgt IBM-datacenteret i Brøndby, hvorfra dette billede stammer.

IBM eskalerer cloud-kapløb: Her bygger IBM nye datacentre

Det vilde cloud-kapløb fortsætter, og nu melder IBM ud, at selskabet har nået en ny milepæl i en gigantisk investering i nye cloud-datacentre. Det gælder også centre, der ligger tæt på Danmark.

Ialt 40 datacentre - og 12 nye lokationer.

Det er seneste status på IBM's satsning på at etablere cloud-datacentre rundt omkring i verden.

I en pressemeddelelse meddeler selskabet, at de nye datacentre blandt andet er etableret i Frankfurt, Mexico City og Tokyo, ligesom selskabet via et nye samarbejde med Equinox kan levere cloud-services fra lande som Australien, Frankrig, Japan og Holland.

Med de tre centre i Frankfurt, Mexico City og Tokyo har IBM udført en konkret investering i nye datacentre på 1,2 milliarder dollars - omkring 7 milliarder kroner - som vi også skrev om, da planen blev annonceret i januar.

Listen over IBM's placering af datacentre i vores del af verden tæller i dag blandt andet byer som London, Amsterdam og altså Frankfurt.

"Alt, hvad IBM foretager sig, er designet til at hjælpe virksomheder med transformationen til skyen på en ansvarlig måde og i en hastighed, der passer bedst til deres forretningsmodel og industri," udtaler Robert LeBlanc, senior vice president for Software and Cloud Solution.

"Præcis som vi hjalp store virksomheder med at transformere sig i hver af de foregående it-æraer, serverer IBM nu cloud-platformen for virksomhederne."

Vildt kapløb i Europa

Det er dog langt fra kun IBM, der er i fuld sving med at etablere nye datacentre til cloud-løsninger.

Som vi for nylig skrev, finder der i øjeblikket et vildt cloud-kapløb sted i Europa blandt it-giganterne.

Amazon har netop åbnet et nyt datacenter ved Frankfurt i Tyskland, hvorfra Amazon Web Services (AWS) skal leveres til kunderne.

Microsoft har allerede en markant tilstedeværelse i eksempelvis Irland og Holland, og senest har Google meddelt, at selskabet vil bruge næsten 4,5 milliarder kroner over de næste fire år på et nyt datacenter i Eemshaven i Holland.

Forrester har estimeret, at markedet for public cloud-løsninger i 2013 alene omsatte for omkring 319 milliarder danske kroner på verdensplan.

Det tal vil være steget til hele 1.050 milliarder kroner i 2020.

Det er i høj de penge, it-giganterne nu jagter ved at sætte gang i de mange nye datacenter-projekter rundt omkring i verden.

Læs også:

Cloud-giganter i vildt kapløb om Europa: Her kommer de nye giga-datacentre

IBM udbygger vildt: Investerer milliarder i gigant-byggeri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere