Fortalt til: Jacob Ø. Wittorff

Mennesker i IT

Udgivet 8. januar 2015 kl. 13.16
Vi havde lige lavet vores første exit, da vi besluttede os for at starte Startupbootcamp.

Det var totalt cowboyland dengang. 

På det tidspunkte viste ingen, hvad en accelerator var. Men vi har ekspanderet lige siden, og i dag har Startupbootcam permanente accelerator-programmer i 10 byer i hele verden.

Otte i Europa, et i Singapore og et nyt i San Francisco, som vi er ved at åbne nu. 

Inspirationen til Startupbootcamp har vi fra den amerikanske investor Paul Graham, der har startet Y Combinator.

Vi læste første gang om Y Combinator i en artikel i det amerikanske magasin Fast Company. Det var en fantastisk ide.

Men det gik ret hurtigt op for os, at Paul Graham så ud til at være ret genial, og genialitet kan man ikke kopiere. 

I stedet opdagede vi et andet koncept ved navn Techstars.

Modsat Y Combinator er det ikke bygget op om et enkelt geni.

I stedet har Techstars etableret sit eget hus og et helt mentornetværk.

Vi inviterede David Cohen, der er stifter af Techstars til København, hvor han brugte tre dage på at hjælpe os i gang. Han var superflink og totalt opensource-agtig. 

Hans hjælp er medvirkende til, at Startupbootcamp siden starten har hjulpet startups med at rejse i alt 440 millioner kroner fra investorer. 

I dag hjælper vi hvert år 100 virksomheder i gang med en lille investering, adgang til mentornetværk samt kontakt til store virksomheder og investorer.
Martin Bjergegaard, medstifter af Startupbootcamp og Rainmaking samt forfatter af bogen Winning Without Losing.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.