Artikel top billede

Tre danske spil der fortjener en ekstra chance

Vi har fundet tre danske spil, som fortjener en ekstra chance på din tablet eller smartphone

Der udkommer hvert år rigtig mange spil til både tablet og smartphone.

En del af disse spil er produceret af en dansk spilbranche, der har vokset sig stor og rent ud sagt sprudler af kreativitet.

Men der skal ikke meget til, før de gode ideer drukner i det store udbud af spil, og spiludviklerne dermed ikke får den opmærksomhed deres spil fortjener.

Så i stedet for at følge den nådesløse tendens med konstant at se frem mod nye spil og udgivelser, har vi valgt at kaste et blik tilbage på tre danske spiludgivelser, som fortjener en ekstra chance.

Chronology: Time Changes Everything
Nutiden er forvandlet til en ødemark af en katastrofe, der fandt sted i fortiden - en katastrofe spilleren gerne skal forhindre ved netop at manipulere tiden.

Den fez-klædte opfinder har evnen til at springe frem og tilbage mellem fortid og nutid, hvilket er nødvendigt for at bevæge sig omkring i spillets platformsdesign.

Således kan vejen videre i nutiden for eksempel været spæret af en port, hvor opfinder må til fortiden for at aktivere åbningsmekanismen, for så igen at vende tilbage til nutiden, hvor vildtvoksende planter gør det muligt at hoppe til an afsats der ikke kan nås i fortiden.

Chronology leger fint med tidselementet og udfordrer spilleren, uden at det nogensinde bliver alt for komplekst. Grafikken er virkelig tiltalende, og gameplay-makanismerne balancerer og virker gennemarbejdede.

I versionerne til iOS og Windows Phone er første episode gratis at spille, mens episode to kan tilkøbes.

Spiludvikleren Osao Games arbejder stadig på tredje episode, men fokus er lige nu på at få gjort en version af spillet klar til Android inden for de næste par måneder.

Steam, iOS App Store og Windows Phone 

Blendimals

Hvad får du, hvis du putter en kanin og et næsehorn i en blender?

Det lyder som indledningen til en vittighed, der kræver promiller i blodet at more sig over.

Men er i virkeligheden det grundlæggende og meget charmerende koncept i Blendimals.

Et spil der i sin enkelhed går ud på at blende forskellige dyr og dermed deres egenskaber, så det bliver muligt at hoppe, smadre eller grave sig forbi en række forhindringer for til sidst at sætte sig til rette i et katapultsædet og sætte kurs mod månen.

Blendimals voksede ud af den danske spiluddannelse DADIU, og blev senere gjort udgivelsesklart sideløbende med udviklernes fuldtidsjobs eller studier.

Rent visuelt stikker spillet lidt i flere retninger og gameplay-mekanikkerne er noget grove i kanterne - der mangler den helt stramme finish. Men Blendimals er fornøjeligt og underholdende.

iOs App Store

Make my Head Grow

Et spil som Make my Head Grow er på en og samme tid utroligt simpelt og utroligt dumt.

To tændstikmænd i hver sin kasse knalder på blodig vis hovedet i gulvet, så det svulmer op og dermed giver figuren den fornødne tyngde til at puffe til sin kasse.

Målet er at vippe modstanderen af banen.

Make my Head Grow blev oprindeligt til i en Flash-version under et såkaldt Gamejam på blot 48 timer, og blev så over fire år finpudset og strammet op, så det i sidste ende var udgivelsesklart.

Mens det er muligt at spille mod en computerstyret modstander, så findes morskaben i Make my Head Grow primært i kampen mod vennerne - det er nemlig muligt at spille mod hinanden på samme skærm.

Tændstikmænd, smadre hoved ned i gulvet, vokse, puffe til kasse hver befinder sig i for til sidst at skubbe modstander af banen

iOS App Store 

Læs også: Anmeldelse: Jeg en gård mig bygge vil ...


Loading ikon


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.