Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Google forkæler iPhone-brugerne med opdaterede tjenester

Gmail, maps og Youtube er nogle af de tjenester, som Google netop har opdateret til iPhone-brugerne.

Software-giganten Google har travlt i disse dage; ikke blot med at pege fingre af de andre teknologi-virksomheder, men også med deres egen udvikling.

Det skriver det norske Computerworld.

Material Design, som er det flade, grafiske udtryk, Google introducerede til Android 5.0, også kendt under kælenavnet Lollipop, er allerede blevet implementeret til Maps, Googles søgebar, Youtube og Googles e-bogslæser til iPhone.

Google tager nu skridtet videre, og opdaterer flere apps, som også udnytter iPhonens muligheder.

Læs også: Vi har prøvekørt Android Lollipop: Her er de otte fedeste features

Chrome får et facelift samt Handoff

Browseren Google Chrome bliver nu også trykket fladere med Material Design, et grafisk udtryk, som vores anmelder har udtrykt sin store begejstring for tidligere.

Men mere interessant er det, at Chrome også får Apples Handoff-teknologi inkluderet.

Browser-vinduer synkroniserer altså på tværs af enheder, om det så er iPhone, Mac-computer eller noget tredje, som bruger en Chrome-browser.

En funktion som ellers har været forbeholdt Apples egen browser indtil nu.

Læs også: Sådan får du gavn af Apples nye smarte Continuity-funktioner

TouchID til dine cloud-dokumenter

Google Docs såvel som Sheets kan nu låses og låses op igen med Apples fingeraftrykslæser. Det giver et ekstra lag sikkerhed, oven i det, som Apples egen enhed selv tilbyder.

Denne funktion er dog kun tilgængelig fra Phone 5S og frem, da der ikke fandtes en fingeraftrykslæser på tidligere iterationer af den populære æbletelefon.

Dine kalendere smelter også sammen

På rygtebasis introducerer Google også som noget nyt, en enkeltstående kalender-app til iOS.

Teknologi-sitet Thenextweb.com skriver, at de har fået tilsendt screenshots fra den kommende kalender-app, så de forventer, at Googles kalendersystem snart vil være tilgængelig på iTunes.

Foruden at kunne inkorporere kontakter og adresser fra Maps og Mail, så skulle kalenderen også synkronisere med den eksisterende kalender på iPhone.

Google vil have dig - og forbrugeren vinder

Investeringerne i Googles apps på den konkurrerende platform er ikke blot en gavebod, for Google er interesseret i at lokke Apples brugere over på deres Android-platform med tiden.

Det sker fra Googles side ved at lave og tilpasse applikationer, der er bedre end konkurrenternes; men det er den konkurrence imellem teknologi-virksomhederne, som forbrugere vinder på.

Google er ikke ene om denne strategi, da Microsoft i høj grad også møver sig ind hos de andre styresystemer, eksempelvis med deres Office365-apps til både iOS og Android.

Men resultatet af konkurrencen er bedre apps til forbrugernes fordel, som kan vælge og vrage mellem de løsninger, som passer bedst.

Læs også:

Microsoft dropper betaling: Office bliver gratis til iOS og Android

Snyd ikke dig selv: Få mere ud af Netflix, Spotify, Office og iTunes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.