Artikel top billede

Google forkæler iPhone-brugerne med opdaterede tjenester

Gmail, maps og Youtube er nogle af de tjenester, som Google netop har opdateret til iPhone-brugerne.

Software-giganten Google har travlt i disse dage; ikke blot med at pege fingre af de andre teknologi-virksomheder, men også med deres egen udvikling.

Det skriver det norske Computerworld.

Material Design, som er det flade, grafiske udtryk, Google introducerede til Android 5.0, også kendt under kælenavnet Lollipop, er allerede blevet implementeret til Maps, Googles søgebar, Youtube og Googles e-bogslæser til iPhone.

Google tager nu skridtet videre, og opdaterer flere apps, som også udnytter iPhonens muligheder.

Læs også: Vi har prøvekørt Android Lollipop: Her er de otte fedeste features

Chrome får et facelift samt Handoff

Browseren Google Chrome bliver nu også trykket fladere med Material Design, et grafisk udtryk, som vores anmelder har udtrykt sin store begejstring for tidligere.

Men mere interessant er det, at Chrome også får Apples Handoff-teknologi inkluderet.

Browser-vinduer synkroniserer altså på tværs af enheder, om det så er iPhone, Mac-computer eller noget tredje, som bruger en Chrome-browser.

En funktion som ellers har været forbeholdt Apples egen browser indtil nu.

Læs også: Sådan får du gavn af Apples nye smarte Continuity-funktioner

TouchID til dine cloud-dokumenter

Google Docs såvel som Sheets kan nu låses og låses op igen med Apples fingeraftrykslæser. Det giver et ekstra lag sikkerhed, oven i det, som Apples egen enhed selv tilbyder.

Denne funktion er dog kun tilgængelig fra Phone 5S og frem, da der ikke fandtes en fingeraftrykslæser på tidligere iterationer af den populære æbletelefon.

Dine kalendere smelter også sammen

På rygtebasis introducerer Google også som noget nyt, en enkeltstående kalender-app til iOS.

Teknologi-sitet Thenextweb.com skriver, at de har fået tilsendt screenshots fra den kommende kalender-app, så de forventer, at Googles kalendersystem snart vil være tilgængelig på iTunes.

Foruden at kunne inkorporere kontakter og adresser fra Maps og Mail, så skulle kalenderen også synkronisere med den eksisterende kalender på iPhone.

Google vil have dig - og forbrugeren vinder

Investeringerne i Googles apps på den konkurrerende platform er ikke blot en gavebod, for Google er interesseret i at lokke Apples brugere over på deres Android-platform med tiden.

Det sker fra Googles side ved at lave og tilpasse applikationer, der er bedre end konkurrenternes; men det er den konkurrence imellem teknologi-virksomhederne, som forbrugere vinder på.

Google er ikke ene om denne strategi, da Microsoft i høj grad også møver sig ind hos de andre styresystemer, eksempelvis med deres Office365-apps til både iOS og Android.

Men resultatet af konkurrencen er bedre apps til forbrugernes fordel, som kan vælge og vrage mellem de løsninger, som passer bedst.

Læs også:

Microsoft dropper betaling: Office bliver gratis til iOS og Android

Snyd ikke dig selv: Få mere ud af Netflix, Spotify, Office og iTunes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere