Artikel top billede

Google forkæler iPhone-brugerne med opdaterede tjenester

Gmail, maps og Youtube er nogle af de tjenester, som Google netop har opdateret til iPhone-brugerne.

Software-giganten Google har travlt i disse dage; ikke blot med at pege fingre af de andre teknologi-virksomheder, men også med deres egen udvikling.

Det skriver det norske Computerworld.

Material Design, som er det flade, grafiske udtryk, Google introducerede til Android 5.0, også kendt under kælenavnet Lollipop, er allerede blevet implementeret til Maps, Googles søgebar, Youtube og Googles e-bogslæser til iPhone.

Google tager nu skridtet videre, og opdaterer flere apps, som også udnytter iPhonens muligheder.

Læs også: Vi har prøvekørt Android Lollipop: Her er de otte fedeste features

Chrome får et facelift samt Handoff

Browseren Google Chrome bliver nu også trykket fladere med Material Design, et grafisk udtryk, som vores anmelder har udtrykt sin store begejstring for tidligere.

Men mere interessant er det, at Chrome også får Apples Handoff-teknologi inkluderet.

Browser-vinduer synkroniserer altså på tværs af enheder, om det så er iPhone, Mac-computer eller noget tredje, som bruger en Chrome-browser.

En funktion som ellers har været forbeholdt Apples egen browser indtil nu.

Læs også: Sådan får du gavn af Apples nye smarte Continuity-funktioner

TouchID til dine cloud-dokumenter

Google Docs såvel som Sheets kan nu låses og låses op igen med Apples fingeraftrykslæser. Det giver et ekstra lag sikkerhed, oven i det, som Apples egen enhed selv tilbyder.

Denne funktion er dog kun tilgængelig fra Phone 5S og frem, da der ikke fandtes en fingeraftrykslæser på tidligere iterationer af den populære æbletelefon.

Dine kalendere smelter også sammen

På rygtebasis introducerer Google også som noget nyt, en enkeltstående kalender-app til iOS.

Teknologi-sitet Thenextweb.com skriver, at de har fået tilsendt screenshots fra den kommende kalender-app, så de forventer, at Googles kalendersystem snart vil være tilgængelig på iTunes.

Foruden at kunne inkorporere kontakter og adresser fra Maps og Mail, så skulle kalenderen også synkronisere med den eksisterende kalender på iPhone.

Google vil have dig - og forbrugeren vinder

Investeringerne i Googles apps på den konkurrerende platform er ikke blot en gavebod, for Google er interesseret i at lokke Apples brugere over på deres Android-platform med tiden.

Det sker fra Googles side ved at lave og tilpasse applikationer, der er bedre end konkurrenternes; men det er den konkurrence imellem teknologi-virksomhederne, som forbrugere vinder på.

Google er ikke ene om denne strategi, da Microsoft i høj grad også møver sig ind hos de andre styresystemer, eksempelvis med deres Office365-apps til både iOS og Android.

Men resultatet af konkurrencen er bedre apps til forbrugernes fordel, som kan vælge og vrage mellem de løsninger, som passer bedst.

Læs også:

Microsoft dropper betaling: Office bliver gratis til iOS og Android

Snyd ikke dig selv: Få mere ud af Netflix, Spotify, Office og iTunes
IT-JOB

Nagarro Software A/S

Sales Development Representative

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere