Artikel top billede

Google forbedrer sine kontorprogrammer med browser-trick

Microsoft Office er stadig kongen, men Google gør nu sine gratis online kontorprogrammer endnu mere avancerede i kampen mod softwaregiganten fra Redmond. Se her hvad der er ændret.

Google har længe tilbudt gratis kontorprogrammer, der kører i browseren.

Men de har ikke været i nærheden af Microsoft Office, når det gælder avancerede funktioner.

Nu har Google dog valgt at give sine kontorprogrammer, der er placeret under Google Drev (Drive), en større opdatering.

Det betyder, at der tilføjes nye funktioner og muligheder til Dokumenter (Docs), Regneark (Sheets) og Præsentationer (Slides).

For ligesom med browseren Chrome er det nu muligt for programmører at skabe add-ons til kontorprogrammerne, som gør dem mere avancerede.

Et af dem er Merge by Mailchimp, der er designet til at skabe skræddersyede mail via Dokumenter.

Plugin'et gør det nemlig muligt at flette oplysninger fra kontorprogrammet Regneark ind i et dokument, som kunne være en invitation.

Det betyder, at man kan sørge for, at alle invitationer begynder med individuelle hilsener som "Kære Poul", "Kære Oda" og så videre.

Men man slipper altså for at sidde og skrive hver indbydelse individuelt.

Der findes allerede en stak add-ons, som man vælge imellem i forsøget på at tilpasse kontorprogrammerne til ens personlige brug.

Panda Docs gør det eksempelvis muligt at tilføje en digital signatur til ens dokumenter, og Supermetrics kan bruges til at trække data fra Google Analytics, Facebook, YouTube, Twitter og AdWords, hvis der skal skabes rapporter og analyser af en virksomheds brug af online marketing og sociale medier.

Som en lille kuriositet er gem-knappen i øvrigt blevet slagtet, da Googles kontorprogrammer online konstant gemmer automatisk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere