Artikel top billede

Google forbedrer sine kontorprogrammer med browser-trick

Microsoft Office er stadig kongen, men Google gør nu sine gratis online kontorprogrammer endnu mere avancerede i kampen mod softwaregiganten fra Redmond. Se her hvad der er ændret.

Google har længe tilbudt gratis kontorprogrammer, der kører i browseren.

Men de har ikke været i nærheden af Microsoft Office, når det gælder avancerede funktioner.

Nu har Google dog valgt at give sine kontorprogrammer, der er placeret under Google Drev (Drive), en større opdatering.

Det betyder, at der tilføjes nye funktioner og muligheder til Dokumenter (Docs), Regneark (Sheets) og Præsentationer (Slides).

For ligesom med browseren Chrome er det nu muligt for programmører at skabe add-ons til kontorprogrammerne, som gør dem mere avancerede.

Et af dem er Merge by Mailchimp, der er designet til at skabe skræddersyede mail via Dokumenter.

Plugin'et gør det nemlig muligt at flette oplysninger fra kontorprogrammet Regneark ind i et dokument, som kunne være en invitation.

Det betyder, at man kan sørge for, at alle invitationer begynder med individuelle hilsener som "Kære Poul", "Kære Oda" og så videre.

Men man slipper altså for at sidde og skrive hver indbydelse individuelt.

Der findes allerede en stak add-ons, som man vælge imellem i forsøget på at tilpasse kontorprogrammerne til ens personlige brug.

Panda Docs gør det eksempelvis muligt at tilføje en digital signatur til ens dokumenter, og Supermetrics kan bruges til at trække data fra Google Analytics, Facebook, YouTube, Twitter og AdWords, hvis der skal skabes rapporter og analyser af en virksomheds brug af online marketing og sociale medier.

Som en lille kuriositet er gem-knappen i øvrigt blevet slagtet, da Googles kontorprogrammer online konstant gemmer automatisk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere