Artikel top billede

Der er noget mystisk og forkert ved hackerangrebet mod Sony

Sony Pictures kæmper stadig med it-systemerne efter det store hackerangreb i november, men der er altså noget ved selskabets seneste udmelding, der ikke stemmer, mener en ekspert.

Hackerangrebet mod Sony Pictures Entertainment den 24. november var en af de mest opsigtsvækkende sikkerhedshistorier i 2014.

Angrebet rummede mere dramatik, end selv de mest fantasifulde manuskriptforfattere i Hollywood ville kunne være kommet op med.

Men selvom det er blevet anslået, at angrebet ville komme til at koste Sony 600 millioner kroner, så var det ikke noget, der fremgik af en anmodning fra selskabet i sidste uge, hvor det ønskede at udskyde deadline for kvartalsregnskabet.

Tværtimod faktisk.

For selvom Sony meget åbent skriver, at hackerangrebet er årsagen til, at blandt andet regnskabssystemer først vil være fuldt oppe at køre igen i februar, så skriver selskabet samtidig:

"While Sony continues to evaluate the impact of the cyberattack on its financial results, it currently believes that such impact is not material."

Denne udmelding undrer vice president i Gartner, Richard Hunter, sig over i et blogindlæg.

"Vi bliver bedt om at tro på, at et '8-billion-dollar-plus-corporation' med flere end 5,000 medarbejdere kan køre i tre måneder med it-systemerne slået fra, uden at det har en væsentlig indflydelse på dets forretning."

"Jeg går ud fra, at det i princippet kunne være sandt, men hvis det er, så forstår jeg ikke, hvorfor Sony gider bruge tid på at gendanne systemerne. Hvis du kan leve uden systemerne i tre måneder uden at det har en væsentlig indflydelse på din økonomi, så vil jeg mene, at de systemer har en meget lille eller ingen værdi, og du kan ligeså godt slukke dem for evigt."

Hvad er kritisk it?

Richard Hunter undrer sig i sit indlæg over, hvordan Sonys seneste udmelding hænder sammen med, at Sony jo netop har meldt ud, at hackerne fik ram på "critical information technology applications".

"Hvis Sony beslutter at eliminere (næsten) alle udgifter til it-systemer fremadrettet, vil vi vide, at det lærte af denne sikkerhedshændelse, at it-systemerne i virkeligheden skaber lille eller ingen værdi ..."

"Eller det kan være, at det viser sig, at Sony rent faktisk fik væsentlige skader som en følge af hændelsen, selvom skaden ikke vil være fuldt synlig, før der er gået måneder. Det er lettere for mig at tro på, fordi jeg rent faktisk tror på, at it skaber værdi," lyder indsparket til Sony-sagaen fra Gartners Richard Hunter.

Læs også:

Sony på slagtebænken: Her er læren af det katastrofale hackerangreb




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Consultant - Finance, Insurance, Pension

Lægernes Pension & Bank

Senior IT-sikkerhedskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere