Artikel top billede

Microsoft siger nej til Flash

Den kommende Metro-udgave af Internet Explorer understøtter ikke den populære Flash Player. Men Adobe giver ikke op.

Først var det Apple, som ikke ville bruge Flash på sine mobile iOS-enheder. Dét problem er nu delvist løst, som ComON kunne fortælle tidligere i denne uge. Nu er det så Microsoft, som spænder ben for Flash. Det kommende Windows 8 indeholder to versioner af Internet Explorer 10, en Metro-udgave til den nye mobil-inspirerede brugerflade og en klassisk desktop-udgave.

Microsoft fortæller i denne blog, at Metro-udgaven af IE 10 ikke længere understøtter plug-ins - og dermed heller ikke Flash Player. Nu skal man klare sig med webapplikationer og HTML5 i stedet.

Adobe har dog ikke tænkt sig at give op. Softwarefirmaet henviser til at Flash stadig fungerer med desktop-udgaven af IE 10 i Windows 8.

"Hvis du ser et år frem, så vil der stadig være vigtige forskelle mellem, hvad du kan gøre i en ren HTML verden i forhold til, hvad du kan gøre i Flash. Windows-desktoppen vil stadig være en meget vigtig del af Windows. På samme måde vil Flash stadig være en vigtig del af web-oplevelsen i lang tid frem," siger Adobes Flash-chef Danny Winokur til CNET.

Han fortæller også at Adobe arbejder på en version af Flash til Windows 8 på ARM-processorer - men denne version vil også kun køre i desktop-modus og ikke i det nye Metro-interface. Til gengæld skulle det være meget nemt at skifte fra Metro IE10 til den klassiske desktop-udgave, hvis man kommer ind på et websted der bruger Flash.

Igennem de sidste mange år har Flash spillet en stor rolle i at bringe interaktive multimedie-applikationer ud på nettet, men efterhånden kan HTML5 tilbyde mange af de samme muligheder. Steve Jobs var den første, der for alvor dødsdømte Flash og blokerede det på Apples mobile enheder. Nu har Microsoft så gjort det samme med Metro.

Beslutningen om at droppe plug-ins i Metro-udgaven af IE10 begrundes med, at det giver bedre sikkerhed, stabilitet og batteri-levetid. Foruden Flash Player er det altså også alle andre plug-ins, der heller ikke fungerer i denne kommende browser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere