Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: unknown)

Roaming-opgør udskudt: Telebranchen kan malke videre på din udlandstelefoni

Roaming-monstret med dyrere priser på udlandstelefoni og mobilsurfing skulle have været fjernet om nogle måneder, men lever formentlig videre i flere år.

Egentlig skulle roamingafgifterne med de forhøjede priser på mobiltelefoni og -data have været afskaffet i Europa til nytår, men EU har nu valgt at forlænge perioden frem til minimum 2018.

Forlængelsen af roamingafgifterne er sket på et møde mellem de 28 EU-landes transport-, tele- og energiministre, skriver Reuters.

EU-Kommissionen har ellers været stor fortaler for at droppe roamingafgifterne, hvilket da også er sket drypvist i de senere år på både tale- og datatrafikken.

Vinderne bliver telebranchen

Med onsdagens vedtagelse om at skyde fjernelse af roaming-afgifterne til hjørnespark betyder det, at EU-medlemslandene til april skal ud i et nyt opgør med Kommissionen om afskaffelse af roaming-priserne.

"Dette er ekstremt skuffende. De eneste vindere er de nationale teleoperatører," siger formand for den liberale politikergruppe i Europaparlamentet, Guy Verhofstadt, til Reuters.

Afskaffelsen af roamingafgifterne er en del af en større telepakke, som EU-landene i den kommende tid skal tage stilling til. Den pakke kommer også til at indeholde områder som netneutralitet og frekvenser. 

Dansker kæmper videre

Til Berlingske Tidende fortæller den danske europaparlamentariker Jens Rohde (V), som har været med i udarbejdelsen af telepakken, at han vil kæmpe videre. 

"De valgte medlemmer af Europaparlamentet stemte for at afskaffe roaming med udgangen af 2015, og vi vil forsvare denne holdning med styrke i de forhandlinger, som kommer," siger Jens Rohde.

Berlingske Tidende oplyser desuden, at det lettiske EU-formandskab forventer, at der kan ligge en ny aftale klar 30. juni 2016, så EU-parterne midt i 2018 kan starte nye drøftelser omkring, hvad der skal til for helt at fjerne roamingafgifterne.

Mens EU vender og drejer roaming-politiken er flere teleselskaber af egen fri vilje begyndt at sætte afgifterne ned, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Netflix-film til søs kan koste dig over 330.000 kroner

Fem grunde til at dit teleselskab snart vil være totalt forandret
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Validation Manager

Centrica Energy Trading A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere