Artikel top billede

It-firmaet Jaynet og direktør Michael Meister har indgået aftale med Albertslund kommune om leverance af overskudsvarme fra firmaets datacenter i Glostrup.

Sjællandsk it-firma laver 'en Apple' - datacenter skal levere varme til husstande

Datacenter i Glostrup kører på 100 procent vedvarende energi. Nu vil man levere overskudsvarme tilbage til det lokale varmeværk.

Hostingfirmaet Jaynet har indgået aftale med Albertslund kommune om at levere overskudsvarme fra firmaets datacenter i Glostrup til den lokale fjernvarmeforsyning.

Jaynet har ifølge direktør Michael Meister investeret omkring to millioner kroner i projektet, som kommer til at levere, hvad der svarer til forbruget i 150 af kommunens godt 11.000 hustande.

I Jaynets tilfælde bliver der koblet en varmepumpe til køleanlægget i det 2000 kvadratmeter store datacenter. På den måde kan det lokale fjernvarmeværk udnytte overskudsvarmen.

Ifølge Michael Meister forventer man at kunne levere op til 1.400 mWh. Jaynet pusler dog allerede med planer om at fordoble kapaciteten.

"Pumpen er koblet direkte på det lokale fjernvarmeværk, der udnytter overskudsvarmen til at skabe fjernevarme i stedet for, at det bare sendes ud i atmosfæren. Selvom det måske virker som en mindre ting, så genererer løsningen varme til 150 husstande i et helt år," siger Michael Meister.

Ikke for pengenes skyld

Han forventer ikke at spinde guld på aftalen med Albertslund kommune. Men han varmer sig ved, at Jaynets datacenter angiveligt er et af de første, som sender overskudsvarme retur til det almindelige forsyningsnet.

"Vi gør ikke det her for pengenes skyld. Vores investering er i millionklassen, både når det gælder det fysiske grej og de timer, vi skal bruge på det."

"Det kan selvfølgelig være svært at kalkulere på energipriser tre-fire år ud i fremtiden, men som det ser ud lige nu, har vi en business case, der balancerer på længere sigt," siger Michael Meister, som regner med at investeringen i anlægget vil have tjent ind i løbet af tre år.

Lignende aftaler om udnyttelse af overskudsvarme har de senere år vundet udbredelse i datacentre over hele landet. Udnyttelse af overskudsvarme er også et væsentligt element i det kommende datacenter, som Apple over de næste ti år planlægger at opføre i Foulum ved Viborg.

Jaynet ønsker ikke at oplyse, hvor stor en kapacitet firmaets datacenter i Glostrup har. Firmaet oplyser dog, at man har flere tusinde servere, som dels holder firmaets egne cloud-løsninger i luften, ligesom man står for drift af kunders egne servere.

Læs også:

Apples danske datacenter skal opvarme 15.000 husstande

Endnu en forhandler forsvundet ind i Jaynet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.