Artikel top billede

Lej en bil - og så risikerer du at blive overvåget hele vejen

Biludlejningsfirmaet Hertz er begyndt at installere kameraer i sine udlejningsbiler uden at fortællet kunderne om det.

Fremtidens kunder hos biludlejningsfirmaet Hertz skal måske overveje at have en rulle tape til en kameralinse med, når de sætter sig ind i en lejet Hertz-bil.

For selskabet er i al stilhed begyndt at installere kameraer i sine køretøjer.

I dag er omkring 13 procent af selskabets biler således udstyret med et kamera, der ifølge selskabet selv er sat ind i bilerne for, at kunderne kan chatte med Hertz' kundeservice, optage ulykker og deslige.

Hertz forklarer, at kameraerne endvidere kun optager, hvis chaufførerne presser på en start-knap, skriver Ars Technica.

"Vi har ikke tilstrækkelig båndbredde til at understøtte streaming på nuværende tidspunkt," lyder budskabet fra Hertz ifølge Ars Technica.

Frygt for skræmte kunder

Det fremgår af udtalelserne fra Hertz, at selskabet endnu ikke helt har besluttet, om kameraerne tilsluttet til Hertz-bilernes navigationsanlæg, NeverLost, overhovedet skal tages i brug.

Udviklingen og isætningen af de mange kameraer har da også været årsag til heftige debatter inden for Hertz' egne fire vægge.

Det skriver Fusion, som har modtaget en anonym mail fra en person, der angiveligt arbejder for Hertz.

"Der har været en del diskussioner i løbet af udviklingsperioden om, hvordan vi kunne undgå at skræmme kunderne," lyder det fra den anonyme kilde.

Vedkommende skriver samtidig, at der er to mekanismer ved kameraerne, der netop skal berolige kunderne.

Den ene er et elektronisk sløret glas, der kun bliver blankt og dermed muligt at filme igennem, når kameraet er tændt.

"Så hvis du ikke kan se kameraet, kan det heller ikke se dig. Men noget tyder på, at Hertz har skudt sig selv i foden med det slørede glas, fordi brugerne kan ikke tydeligt se, der er en fysisk barriere mellem vedkommende og kameraet," lyder det fra den anonyme kilde.

Den anden sikkerhedsventil er, at kameraet kan drejes væk, så kamerastativet skygger for optagelser.

Hertz: Derfor har vi ikke sagt noget
Hertz' kommunikationschef Rich Bromme bekræfter, at Hertz-bilernes kameraer er udstyret med disse anti-skræmme-funktioner.

Han bedyrer samtidig over for Fusion, at selskabet endnu ikke har brugt kameraerne til at filme med.

Omkring Hertz' stilhed omkring installationen af kameraer siger han:

"Det vil være forvirrende at tale med kunderne omkring en funktion, som de ikke kan bruge på nuværende tidspunkt, og som der endnu ikke er taget beslutning om at aktivere," siger han til Fusion.

Rich Bromme siger, at biludlejningsselskabet ikke har modtaget nogen kundeklager, siden kameraerne begyndte at dukke op i bilerne i 2014.

"Vi ønsker ikke, at kunderne skal føle sig overvågede, når de er inde i vores biler," lyder budskabet.

Læs også:

Advarsel fra amerikanerne: Nye biler kan hackes så let som ingenting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.