Artikel top billede

Apple-chef: Jeg vil forære alle mine penge væk inden jeg dør

Apples administrerende direktør Tim Cook melder sig i rækken af amerikanske rigmænd, der donerer deres formue til velgørenhed.

Apple-chefen Tim Cook følger nu i fodsporet på en række amerikanske rigmænd, der vælger at donere deres formuer væk. 

Tim Cook er angiveligt god for knap 800 millioner dollar, hvilket svarer til knap 5,4 milliarder kroner, og i et stort interview med det amerikanske magasin Fortune siger han, at han før sin død vil donere hele sin formue væk.

Han har dog sat et enkelt beløb til side, der skal dække hans i dag 10-årige nevøs uddannelse. 

Har oplevet racediskrimination

Den 54-årige Tim Cook har tidligere udtrykt sin sympati for en række sager.

Her i blandt HIV/Aids-bekæmpelse, kampen mod klimaforandring samt den amerikanske borgerrettighedskamp.

Eksempelvis har han ved tidligere lejligheder fremhævet, hvordan han i sin opvækst i de amerikanske sydstater oplevede racediskrimination på nærmeste hold.

I interviewet med Fortune oplyser Cook dog ikke hvilke sager, som han har i sinde at støtte.

Tim Cooks formue blegner dog ved sammenligning af Microsoft-stifteren Bill Gates og Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, der har afgivet lignende løfter. De er hver især gode for henholdsvis 540 milliarder kroner og 240 milliarder kroner.

Tim Cook: Det var svært at springe ud
Tidligere på året sprang Tim Cook ud som homoseksuel.

Det skabte mange overskrifter i især de amerikanske medier. I interviewet med Fortune betegner han det dog som en trivialitet - ikke mindst fordi det i forvejen var en offentlig hemmelighed internt i Apple og i den amerikanske sladderpresse.

Alligevel fortæller han i interviewet, at det var en svær beslutning at fortælle offentligheden om sin seksualitet. 

"Ærlig talt. Hvis jeg ikke var kommet til den konklusion, at jeg med min beslutning kunne hjælpe andre folk, så var jeg aldrig stået frem. Jeg føler ingen glæde ved at stille mit liv til offentlig skue," siger Tim Cook til Fortune.

Læs også:
Apple og Motorola i infight: Beskylder hinanden for "forfejlet design" og "uhyrlige priser"

Tech-giganter jubler over ny homo-dom
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere