Artikel top billede

Tesla er på vej med et helt nyt og mystisk produkt

I et mystisk tweet lover Tesla-direktøren Elon Musk, at virksomheden har en helt ny produkt-type på vej. Og denne gang drejer det sig ikke om en bil.

Elbilsfirmaet Tesla har et nyt produkt på vej, og det er ikke en bil.

Det lovede firmaets stifter og administrerende direktør, Elon Musk, i et tweet mandag aften.

Her oplyser han også, at Tesla vil løfte sløret for det nye produkt 30. april.

Selvom Elon Musk ikke røber præcis, hvad den fremadstormende elbils-producent vil offentliggøre, så tyder meget dog på, at han allerede tidligere har røbet indholdet af nyheden.  

For i forbindelse med en regnskabsaflæggelse i februar oplyste han, at Tesla er på vej med et såkaldt "home battery" - et nyt produkt som han på daværende tidspunkt lovede vil blive offentliggjort i løbet det næste halve år. 

Batteri med store perspektiver

Produktet kommer til at minde om den batteripakke, der allerede sidder i virksomhedens biler.

Dog med den afgørende forskel, at det skal installeres i et hus, hvor det kan lagre strøm indsamlet via solceller.

Med batteripakken kan en Tesla-ejer eksempelvis bruge batteriet til at oplade sin Tesla og være 100 procent sikker på, at bilen bliver opladt med solenergi.

Men perspektiverne er større end det. Langt større.

For ifølge det amerikanske tech-medie The Verge vil batteriet være i stand til at forsyne en hel husstand med strøm, og erhvervsmediet Bloomberg vurderer, at udbredelsen af denne type batterier har potentialet til radikalt at forandre elnettet, som vi kender det i dag.

Det bliver ikke mindre interessant af, at Elon Musk i forvejen har en fod inden for i solcellenbranchen, hvor han er bestyrelsesformand for den børsnoterede solcelleproducenten Solarcity, der er stiftet af hans to fætre Lyndon Rive og Peter Rive.

Skal opbevares i kælderen

Batteriet vil formodentligt skulle opbevares i en kælder eller en garage, og Elon Musk har tidligere beskrevet produktet som "cool".

"Vi forestiller os noget, der minder om batteripakken på en Tesla Model S. Noget meget fladt, der stikker omkring fem tommer (12,7 centimeter, red.) ud fra væggen og som er smukt tildækket," sagde han i forbindelse med regnskabsaflæggelsen for to måneder siden.

Udbredelsen af en sådan batteripakke kommer i sagens natur til at afhænge af prisniveauet.

Men i øjeblikket er Tesla i gang med at opføre verdens største batterifabrik i den amerikanske stat Nevada.

Ifølge planen vil fabrikken, der kommer til at koste 35 milliarder kroner, kunne nedbringe prisen på Teslas batterier med 30 procent.

Læs også: 
Tesla kan få kamp til stregen af ny og magtfuld elbilbygger

Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Apple og Tesla i hård kamp: Er Apple på vej med en iCar?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere