Artikel top billede

Prisboom på pc'er: Nu stiger priserne - selvom der sælges for få pc'er

De nødlidende pc-producenter er rendt ind i et nyt problem: De bliver nødt til at hæve priserne.

Den voldsomme stigning i dollarkursen skaber stadig større udfordringer i it-industrien, hvor mange varer afregnes i dollars.

Dollar-stigningen har blandt andet fået Apple til at hæve sine priser her i Europa, og væksten i it-industrien lider i øjeblikket generelt under dollarens himmelflugt, fordi dyrere varer lægger en dæmper på investeringslysten.

Nu bliver også de nødlidende pc-producenter - trods deres salgs-krise - nødt til at hæve priserne på produkterne.

Pc-priserne stiger med 10 procent

Gartner skriver, at producenterne bliver nødt til at hæve pc-priserne med op til 10 procent alene i år for at kompensere for valuta-udviklingen.

"Pc-producenter, der sælger til Europa eller Japan, hvor lokale valutaer er faldet op til 20 procent siden starten af 2015, har ikke rigtig andre muligheder end at hæve priserne for at bevare indtjeningen."

Samtidig venter Gartner, at producenterne i stigende grad vil satse på at sælge de mere skrabede pc'er for at kunne holde priserne nede.

Udskyder nye pc-indkøb

Samtidig vil de stigende pc-priser også påvirke virksomhedernes planer for nye indkøb.

Særligt de største virksomheder kommer til til at prioritere software- og services-indkøb over hardware-indkøb, vurderer Gartner.

"Store organisationer vil forlænge deres pc'ers levetid med seks måneder i forhold til 2014, snarere end at købe mindre dyre modeller eller mindske kravene til nøgle-funktioner," lyder det fra analysefirmaet, der dog venter, at særligt de mindre virksomheder fortsat vil investere i pc'er - de vil blot gå efter de billigere modeller.

Læs også:

Pc-producenterne slås på liv og død i presset marked: De første ofre er faldet

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt

Dollarens himmelflugt sætter en brat stopper for it-væksten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere