Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Prisboom på pc'er: Nu stiger priserne - selvom der sælges for få pc'er

De nødlidende pc-producenter er rendt ind i et nyt problem: De bliver nødt til at hæve priserne.

Den voldsomme stigning i dollarkursen skaber stadig større udfordringer i it-industrien, hvor mange varer afregnes i dollars.

Dollar-stigningen har blandt andet fået Apple til at hæve sine priser her i Europa, og væksten i it-industrien lider i øjeblikket generelt under dollarens himmelflugt, fordi dyrere varer lægger en dæmper på investeringslysten.

Nu bliver også de nødlidende pc-producenter - trods deres salgs-krise - nødt til at hæve priserne på produkterne.

Pc-priserne stiger med 10 procent

Gartner skriver, at producenterne bliver nødt til at hæve pc-priserne med op til 10 procent alene i år for at kompensere for valuta-udviklingen.

"Pc-producenter, der sælger til Europa eller Japan, hvor lokale valutaer er faldet op til 20 procent siden starten af 2015, har ikke rigtig andre muligheder end at hæve priserne for at bevare indtjeningen."

Samtidig venter Gartner, at producenterne i stigende grad vil satse på at sælge de mere skrabede pc'er for at kunne holde priserne nede.

Udskyder nye pc-indkøb

Samtidig vil de stigende pc-priser også påvirke virksomhedernes planer for nye indkøb.

Særligt de største virksomheder kommer til til at prioritere software- og services-indkøb over hardware-indkøb, vurderer Gartner.

"Store organisationer vil forlænge deres pc'ers levetid med seks måneder i forhold til 2014, snarere end at købe mindre dyre modeller eller mindske kravene til nøgle-funktioner," lyder det fra analysefirmaet, der dog venter, at særligt de mindre virksomheder fortsat vil investere i pc'er - de vil blot gå efter de billigere modeller.

Læs også:

Pc-producenterne slås på liv og død i presset marked: De første ofre er faldet

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt

Dollarens himmelflugt sætter en brat stopper for it-væksten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere