Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Prisboom på pc'er: Nu stiger priserne - selvom der sælges for få pc'er

De nødlidende pc-producenter er rendt ind i et nyt problem: De bliver nødt til at hæve priserne.

Den voldsomme stigning i dollarkursen skaber stadig større udfordringer i it-industrien, hvor mange varer afregnes i dollars.

Dollar-stigningen har blandt andet fået Apple til at hæve sine priser her i Europa, og væksten i it-industrien lider i øjeblikket generelt under dollarens himmelflugt, fordi dyrere varer lægger en dæmper på investeringslysten.

Nu bliver også de nødlidende pc-producenter - trods deres salgs-krise - nødt til at hæve priserne på produkterne.

Pc-priserne stiger med 10 procent

Gartner skriver, at producenterne bliver nødt til at hæve pc-priserne med op til 10 procent alene i år for at kompensere for valuta-udviklingen.

"Pc-producenter, der sælger til Europa eller Japan, hvor lokale valutaer er faldet op til 20 procent siden starten af 2015, har ikke rigtig andre muligheder end at hæve priserne for at bevare indtjeningen."

Samtidig venter Gartner, at producenterne i stigende grad vil satse på at sælge de mere skrabede pc'er for at kunne holde priserne nede.

Udskyder nye pc-indkøb

Samtidig vil de stigende pc-priser også påvirke virksomhedernes planer for nye indkøb.

Særligt de største virksomheder kommer til til at prioritere software- og services-indkøb over hardware-indkøb, vurderer Gartner.

"Store organisationer vil forlænge deres pc'ers levetid med seks måneder i forhold til 2014, snarere end at købe mindre dyre modeller eller mindske kravene til nøgle-funktioner," lyder det fra analysefirmaet, der dog venter, at særligt de mindre virksomheder fortsat vil investere i pc'er - de vil blot gå efter de billigere modeller.

Læs også:

Pc-producenterne slås på liv og død i presset marked: De første ofre er faldet

Pc-markedet fortsætter med at krympe kraftigt

Dollarens himmelflugt sætter en brat stopper for it-væksten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere