Microsoft: Sådan bliver den nye Edge-browser proppet med avanceret sikkerheds-teknologi

Microsofts nye browser skal være markant mere sikker end Internet Explorer. Se her, hvad Microsoft bygger ind i den nye browser.

Microsofts nye browser, Edge, får indbygget en række nye it-sikkerhedsfunktioner, som skal gøre browseren langt mere sikker end forgængeren, Internet Explorer, som i mange år har været et yndet mål for alverdens hackere.

Det sker i en erkendelse af, at it-sikkerheden i de senere år er blevet en stadig mere og mere kompleks størrelse, der har gjort, at teknologi-virksomhederne på flere måder er nødt til at gentænke hele deres tilgang til sikkerhed i deres produkter.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Nye tanker om it-sikkerhed står således højt på Microsofts liste over vigtige emner i den sværm af nye produkter, som selskabet i disse måneder lancerer.

Det kan du læse mere om her: Nye vilde sikkerheds-features fra Microsoft: Ingen kan stå imod.

Nu er turen også kommet til Edge.

Skrotter ActiveX
Centralt er det, at Microsoft med den kommende Edge-browser siger farvel til to af de ældste browser-teknologier, som selskabet ellers har anvendt i den udbredte Internet Explorer-browser, nemlig ActiveX og Browser Helper Objects (BHO)

De bliver i Edge erstattet med add-ons baseret på HTML5 og JavaScript.

Både ActiveX og BHO regnes i dag for at være centrale i Internet Explorers frame-work, når det gælder add-ons og extensions.

De to teknologier er imidlertid ved at være godt alderstegne: ActiveX stammer fra 1996 og BHO fra 1997.

Begge teknologierne har i årenes løb været rodet ind i forskellige sikkerheds-issues, og Microsoft peger da også selv på, at udvikling af browser-extensions altid vil gå ud over sikkerheden, da binære extensions altid vil føre ubeskyttet kode og data ind i browser-processerne.

I de senere år er begge de Windows-specifikke teknologiers vigtighed blevet undermineret i takt med fremkomsten af åbne og internet-baserede standarder.

Microsoft skriver, at det har været afgørende for virksomheden at udvikle en extension-model, som er sikker og mere driftsikker end ActiveX-modellen, ved at dele mindre data mellem browseren og de pågældende udvidelses-programmer.

"Derfor vil Microsoft Edge ikke understøtte VML, VB Script, Toolbars, BHO og ActiveX," lyder det fra selskabet.

Microsoft meddeler, at selskabet arbejder på planer for en 'moderne, HTML/JS-baseret extension-model, som vil se dagens lys i løbet af de kommende måneder.

Universal App
Ifølge Microsoft er den største ændring i Edge i forhold til Internet Explorer på sikkerhedsområdet, at Edge bliver en såkaldt 'Universal Windows app.'

Det betyder, at alle processer i browseren - både de eksterne og de interne - vil blive håndteret i det, som Microsoft kalder for en 'app container sandbox.'

Du kan læse mere om tankerne bag Universal App's her: Første kig på Microsofts Universal Apps: Alt arbejder sammen

Ifølge Microsoft er de to største trusler i internet-verdenen, som ifølge selskabet er 'overvejende sikkert,' phishing og hacking, og selskabet har udviklet nye browser-teknologier til at modstå netop disse metoder.

Central for Microsoft er indførelsen af det nye Microsoft Passport, som skal fjerne behovet for at anvende gammeldags passwords for at komme ind på websites.

Du kan læse mere om Passport her.

Microsoft vil også anvende den såkaldte SmartScreen i Edge. Teknologien foretager et såkaldte 'reputation-check' på websites, som man besøger via browseren og blokerer for sites, der mistænkes for at blive anvendt til phishing.

Du kan læse mere udførligt om Microsofts sikkerheds-planer i Microsoft Edge her: Microsoft Edge: Building a safer browser.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.