Artikel top billede

Voldsomt boom i 4G-datatrafik: Så meget data sluger vi på det mobile internet

4G er for alvor ved at bryde igennem, og der bliver suget mere og mere mere data ned til vores smartphones og tablets via den nye netværksstandard.

4G er blevet lidt af et hit for de mest data-hungrende mobilbrugere.

En ny global opgørelse fra ABI Research viser, at 4G i 2015 overtog føringen som den netværksteknologi på mobilnettet, der ligger bag størstedelen af dataforbruget på globalt plan.

Det ventes, at der i 2020 vil være et globalt dataforbrug på 4G-nettet på over 224 exabytes eller hvad der svarer til 79 procent af den totale datatrafik.

ABI Research peger på, at mobiloperatørerne i dén grad også satser på området med nye netværksinvesteringer og abonnementer, der skal få kunderne til at migrere til 4G i stedet for 3G.

Samtidig er markante trends som video- og musikstreaming på nettet og online-spil med til at booste dataforbruget på 4G.

Analysefirmaet skriver også, at selvom 4G-markedet også er præget af en intens konkurrence, vil operatørerne få en bedre ARPU (average revenue per user) på 4G end 3G frem mod 2020.

Læs også: Sådan står det til med 4G i Danmark lige nu: Mange steder bedre end både 2G og 3G

Også her i Danmark er 4G-netværket for alvor begyndt at vise muskler, serlvom der stadig er en del huller på dækningskortet.

Danskerne har i det hele taget fået smag for det mobile internet.

I Erhvervsstyrelsens telestatistik for andet halvår 2014 kan man se, at antallet af mobile bredbåndsabonnementer steg med 13,6 procent fra slutningen af 2013 til slutningen af 2014 til i alt 6.518.000 abonnementer (hvis man tæller alle typer data-abonnementer med).

Endnu mere interessant er det dog at se på dataforbruget via det mobile netværk:

Den mobile datatrafik steg med 68,3 procent fra 2013 til i 2014 - eller helt specifikt fra fra 68.732 TB i 2013 til 115.672 TB i 2014.

Læs også:

Sådan står det til med 4G i Danmark lige nu: Mange steder bedre end både 2G og 3G

Danske teleselskaber: Byg nu nye huse så de ikke kvæler mobilsignalet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere