Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

Voldsomt boom i 4G-datatrafik: Så meget data sluger vi på det mobile internet

4G er for alvor ved at bryde igennem, og der bliver suget mere og mere mere data ned til vores smartphones og tablets via den nye netværksstandard.

4G er blevet lidt af et hit for de mest data-hungrende mobilbrugere.

En ny global opgørelse fra ABI Research viser, at 4G i 2015 overtog føringen som den netværksteknologi på mobilnettet, der ligger bag størstedelen af dataforbruget på globalt plan.

Det ventes, at der i 2020 vil være et globalt dataforbrug på 4G-nettet på over 224 exabytes eller hvad der svarer til 79 procent af den totale datatrafik.

ABI Research peger på, at mobiloperatørerne i dén grad også satser på området med nye netværksinvesteringer og abonnementer, der skal få kunderne til at migrere til 4G i stedet for 3G.

Samtidig er markante trends som video- og musikstreaming på nettet og online-spil med til at booste dataforbruget på 4G.

Analysefirmaet skriver også, at selvom 4G-markedet også er præget af en intens konkurrence, vil operatørerne få en bedre ARPU (average revenue per user) på 4G end 3G frem mod 2020.

Læs også: Sådan står det til med 4G i Danmark lige nu: Mange steder bedre end både 2G og 3G

Også her i Danmark er 4G-netværket for alvor begyndt at vise muskler, serlvom der stadig er en del huller på dækningskortet.

Danskerne har i det hele taget fået smag for det mobile internet.

I Erhvervsstyrelsens telestatistik for andet halvår 2014 kan man se, at antallet af mobile bredbåndsabonnementer steg med 13,6 procent fra slutningen af 2013 til slutningen af 2014 til i alt 6.518.000 abonnementer (hvis man tæller alle typer data-abonnementer med).

Endnu mere interessant er det dog at se på dataforbruget via det mobile netværk:

Den mobile datatrafik steg med 68,3 procent fra 2013 til i 2014 - eller helt specifikt fra fra 68.732 TB i 2013 til 115.672 TB i 2014.

Læs også:

Sådan står det til med 4G i Danmark lige nu: Mange steder bedre end både 2G og 3G

Danske teleselskaber: Byg nu nye huse så de ikke kvæler mobilsignalet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere