Artikel top billede

Intels server-processor kommer nu til bærbare

Intel vil gøre de bærbare maskiner mere virile med nye Skylake-baserede Xeon-processorer.

Intels Xeon-processorer er mest benyttet i servere og stationære arbejdsstationer, men nu vil Intel også bruge de kraftige processorer i de bærbare udgaver af computere.

På forkanten af næste uges udviklerkonference, Intel Developer Forum (IDF), har processorgiganten annonceret sin første Xeon-model, der er beregnet til bærbare pc'er.

Den har fået det knap så mundrette navn Xeon E3-1500M v5, og den er baseret på Intels nye processorarkitektur, som hedder Skylake.

Intels sjette gerneration af Core-processorer lover bedre ydeevne og et mindre energiforbrug - og et par andre smarte ting, som du kan læse om her: Mød Intels nye Core-processorer: Skylake

Et voksende marked

Intel skriver i et blogindlæg, at flere designere, indholdsproducenter, arkitekter og ingeniører ønsker arbejdsstationsydelse i transportabelt format, hvilket angives som baggrunden for, at Intel nu har valgt at bygge Xeon til bærbare.

Ifølge analysehuset IDG er salget af mobile arbejdsstationer da også vokset stødt gennem de seneste seks kvartaler.

Ud over at være baseret på Skylake vil de Xeon-baserede maskiner understøtte Intel vPro-teknologi med hardewarebaserede sikkerhedsløsninger og fjernadministration.

Ligeledes vil der være mulighed for at anvende Thunderbolt 3, der bruger en USB Type-C-port og kombinerer det bedste fra både Thunderbolt og USB i et kabel.

Det kommer helt sikkert flere detaljer om Xeon til de bærbare på Intel Developer Forum, hvor Computerworld deltager.

Læs også:
Moores lov på standby: Intel laver helt uventet endnu en 14 nm chip

Efter silicium: IBM på vej med vild syv nm-processor




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere