Artikel top billede

Intels server-processor kommer nu til bærbare

Intel vil gøre de bærbare maskiner mere virile med nye Skylake-baserede Xeon-processorer.

Intels Xeon-processorer er mest benyttet i servere og stationære arbejdsstationer, men nu vil Intel også bruge de kraftige processorer i de bærbare udgaver af computere.

På forkanten af næste uges udviklerkonference, Intel Developer Forum (IDF), har processorgiganten annonceret sin første Xeon-model, der er beregnet til bærbare pc'er.

Den har fået det knap så mundrette navn Xeon E3-1500M v5, og den er baseret på Intels nye processorarkitektur, som hedder Skylake.

Intels sjette gerneration af Core-processorer lover bedre ydeevne og et mindre energiforbrug - og et par andre smarte ting, som du kan læse om her: Mød Intels nye Core-processorer: Skylake

Et voksende marked

Intel skriver i et blogindlæg, at flere designere, indholdsproducenter, arkitekter og ingeniører ønsker arbejdsstationsydelse i transportabelt format, hvilket angives som baggrunden for, at Intel nu har valgt at bygge Xeon til bærbare.

Ifølge analysehuset IDG er salget af mobile arbejdsstationer da også vokset stødt gennem de seneste seks kvartaler.

Ud over at være baseret på Skylake vil de Xeon-baserede maskiner understøtte Intel vPro-teknologi med hardewarebaserede sikkerhedsløsninger og fjernadministration.

Ligeledes vil der være mulighed for at anvende Thunderbolt 3, der bruger en USB Type-C-port og kombinerer det bedste fra både Thunderbolt og USB i et kabel.

Det kommer helt sikkert flere detaljer om Xeon til de bærbare på Intel Developer Forum, hvor Computerworld deltager.

Læs også:
Moores lov på standby: Intel laver helt uventet endnu en 14 nm chip

Efter silicium: IBM på vej med vild syv nm-processor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere