Artikel top billede

Intels server-processor kommer nu til bærbare

Intel vil gøre de bærbare maskiner mere virile med nye Skylake-baserede Xeon-processorer.

Intels Xeon-processorer er mest benyttet i servere og stationære arbejdsstationer, men nu vil Intel også bruge de kraftige processorer i de bærbare udgaver af computere.

På forkanten af næste uges udviklerkonference, Intel Developer Forum (IDF), har processorgiganten annonceret sin første Xeon-model, der er beregnet til bærbare pc'er.

Den har fået det knap så mundrette navn Xeon E3-1500M v5, og den er baseret på Intels nye processorarkitektur, som hedder Skylake.

Intels sjette gerneration af Core-processorer lover bedre ydeevne og et mindre energiforbrug - og et par andre smarte ting, som du kan læse om her: Mød Intels nye Core-processorer: Skylake

Et voksende marked

Intel skriver i et blogindlæg, at flere designere, indholdsproducenter, arkitekter og ingeniører ønsker arbejdsstationsydelse i transportabelt format, hvilket angives som baggrunden for, at Intel nu har valgt at bygge Xeon til bærbare.

Ifølge analysehuset IDG er salget af mobile arbejdsstationer da også vokset stødt gennem de seneste seks kvartaler.

Ud over at være baseret på Skylake vil de Xeon-baserede maskiner understøtte Intel vPro-teknologi med hardewarebaserede sikkerhedsløsninger og fjernadministration.

Ligeledes vil der være mulighed for at anvende Thunderbolt 3, der bruger en USB Type-C-port og kombinerer det bedste fra både Thunderbolt og USB i et kabel.

Det kommer helt sikkert flere detaljer om Xeon til de bærbare på Intel Developer Forum, hvor Computerworld deltager.

Læs også:
Moores lov på standby: Intel laver helt uventet endnu en 14 nm chip

Efter silicium: IBM på vej med vild syv nm-processor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere