Artikel top billede

Intels server-processor kommer nu til bærbare

Intel vil gøre de bærbare maskiner mere virile med nye Skylake-baserede Xeon-processorer.

Intels Xeon-processorer er mest benyttet i servere og stationære arbejdsstationer, men nu vil Intel også bruge de kraftige processorer i de bærbare udgaver af computere.

På forkanten af næste uges udviklerkonference, Intel Developer Forum (IDF), har processorgiganten annonceret sin første Xeon-model, der er beregnet til bærbare pc'er.

Den har fået det knap så mundrette navn Xeon E3-1500M v5, og den er baseret på Intels nye processorarkitektur, som hedder Skylake.

Intels sjette gerneration af Core-processorer lover bedre ydeevne og et mindre energiforbrug - og et par andre smarte ting, som du kan læse om her: Mød Intels nye Core-processorer: Skylake

Et voksende marked

Intel skriver i et blogindlæg, at flere designere, indholdsproducenter, arkitekter og ingeniører ønsker arbejdsstationsydelse i transportabelt format, hvilket angives som baggrunden for, at Intel nu har valgt at bygge Xeon til bærbare.

Ifølge analysehuset IDG er salget af mobile arbejdsstationer da også vokset stødt gennem de seneste seks kvartaler.

Ud over at være baseret på Skylake vil de Xeon-baserede maskiner understøtte Intel vPro-teknologi med hardewarebaserede sikkerhedsløsninger og fjernadministration.

Ligeledes vil der være mulighed for at anvende Thunderbolt 3, der bruger en USB Type-C-port og kombinerer det bedste fra både Thunderbolt og USB i et kabel.

Det kommer helt sikkert flere detaljer om Xeon til de bærbare på Intel Developer Forum, hvor Computerworld deltager.

Læs også:
Moores lov på standby: Intel laver helt uventet endnu en 14 nm chip

Efter silicium: IBM på vej med vild syv nm-processor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere