Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Google mister data efter lyn-nedslag i europæisk datacenter: Ramt fire gange i træk

Et Google-datacenter i Belgien har været i havsnød, efter lynet slog ned ikke færre end fire gange i træk.

Ikke færre end fire lynnedslag i træk var for meget for et af Googles cloudcentre i Belgien, hvor der efterfølgende er sket skader på diske og datasæt i centret.

Tilsyneladende gik centrets nødsystemer i gang med det samme under uvejret, men enkelte kunder har permanent mistet adgangen deres data, mens andre efter et stykke tid igen har adgang til deres filer.

Det skriver BBC.

Fire lynnedslag samme sted?

Endnu er det uvist, hvor lynet har slået ned hele fire gange.

Google skriver selv i en opdatering, at lynet ramte det lokale forsyningsselskab, der driver selskabets europæiske datacenter i Belgien.

Projektchef Justin Gale hos Orion med lynbeskyttelsessystemer på menukortet fortæller til BBC, at lynnedslag ikke behøver at ramme det samme sted i en bygning, før det kan have en skadelig effekt.

Eksempelvis kan lynnedslag ramme strøm- og telekommunikationskabler tilknyttet Googles datacenter og stadig gøre skade, bliver det forklaret.

"Alene kablingen kan blive ramt op til en kilometer væk, hvor effekten så ryger tilbage tilbage til datacentret og ødelægge, hvad der er i det," siger han til BBC.

0,000001 procent datatab

Så galt er det på ingen måder gået for Google i Belgien, som dog i skrivende stund ikke helt har overblik over, hvad der er tabt, og hvilke kunder som har mistet data.

I sin opdatering skriver Google, at i perioden fra torsdag i sidste uge til i mandags har datacentret været ramt af fejl. Op mod fem procent af diskene i centret har været udsat for I/O-fejl.

"I en meget lille del af tilfældene (mindre end 0.000001 procent af diskene i Europe-West1-b-zonen) har der været permanente datatab," lyder det fraGoogle. 

Google benytter samtidig lejligheden til at undskylde for uheldet og oplyse om, at selskabet samtidig er gået i gang med at analysere sig frem til, hvordan det kan modgås en anden gang.

"Vi har identificeret flere medvirkende årsager set over hele hardware- og software-stakken, og vi arbejder på at forbedre disse for at maksimere pålideligheden i hele Google Compute Enginess storage-lag," skriver selskabet på sin blog.

Du kan læse hele Googles forklaring på selskabets opdatering omkring uvejret. 

Læs også:

DMI vælger overraskende placering af ny supercomputer - flyttes ud af Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere