Artikel top billede

Google mister data efter lyn-nedslag i europæisk datacenter: Ramt fire gange i træk

Et Google-datacenter i Belgien har været i havsnød, efter lynet slog ned ikke færre end fire gange i træk.

Ikke færre end fire lynnedslag i træk var for meget for et af Googles cloudcentre i Belgien, hvor der efterfølgende er sket skader på diske og datasæt i centret.

Tilsyneladende gik centrets nødsystemer i gang med det samme under uvejret, men enkelte kunder har permanent mistet adgangen deres data, mens andre efter et stykke tid igen har adgang til deres filer.

Det skriver BBC.

Fire lynnedslag samme sted?

Endnu er det uvist, hvor lynet har slået ned hele fire gange.

Google skriver selv i en opdatering, at lynet ramte det lokale forsyningsselskab, der driver selskabets europæiske datacenter i Belgien.

Projektchef Justin Gale hos Orion med lynbeskyttelsessystemer på menukortet fortæller til BBC, at lynnedslag ikke behøver at ramme det samme sted i en bygning, før det kan have en skadelig effekt.

Eksempelvis kan lynnedslag ramme strøm- og telekommunikationskabler tilknyttet Googles datacenter og stadig gøre skade, bliver det forklaret.

"Alene kablingen kan blive ramt op til en kilometer væk, hvor effekten så ryger tilbage tilbage til datacentret og ødelægge, hvad der er i det," siger han til BBC.

0,000001 procent datatab

Så galt er det på ingen måder gået for Google i Belgien, som dog i skrivende stund ikke helt har overblik over, hvad der er tabt, og hvilke kunder som har mistet data.

I sin opdatering skriver Google, at i perioden fra torsdag i sidste uge til i mandags har datacentret været ramt af fejl. Op mod fem procent af diskene i centret har været udsat for I/O-fejl.

"I en meget lille del af tilfældene (mindre end 0.000001 procent af diskene i Europe-West1-b-zonen) har der været permanente datatab," lyder det fraGoogle. 

Google benytter samtidig lejligheden til at undskylde for uheldet og oplyse om, at selskabet samtidig er gået i gang med at analysere sig frem til, hvordan det kan modgås en anden gang.

"Vi har identificeret flere medvirkende årsager set over hele hardware- og software-stakken, og vi arbejder på at forbedre disse for at maksimere pålideligheden i hele Google Compute Enginess storage-lag," skriver selskabet på sin blog.

Du kan læse hele Googles forklaring på selskabets opdatering omkring uvejret. 

Læs også:

DMI vælger overraskende placering af ny supercomputer - flyttes ud af Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere