Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

En af verdens første Apple-computere sat til salg

Har du mellem to millioner og 3,5 millioner kroner liggende, kan du måske blive ejer af en af verdens første Apple-computere. Den er fuld funktions-dygtig, lyder det.

Med mellemrum hænder det, at et auktionshus får fingrene i en af de efterspurgte Apple-1 computere, som er de allerførste modeller, som hedengangne Steve Jobs og hans makker, Steve Wozniak, fik flikket sammen i tidernes morgen.

Nu er turen kommet til at auktionshuset Bonhams, der om nogle uger sender en Apple-1 computer under hammeren.

Auktionshuset forventer, at den gamle computer vil indbringe mellem 300.000 og 500.000 dollar - altså mellem to millioner og 3,5 millioner kroner.

Bonhams har tidligere solgt en Apple-1 for hele 905.000 dollar inklusive kommission, moms og lignende, hvilket stadig står som en all time high for den aldrende computer-model.

Håndbygget i 1976

Det pågældende eksemplar blev håndbygget af Steve Wozniak i 1976, og auktionshuset formoder, at det har været blandt den allerførste serie af maskiner, som Steve Wozniak byggede.

Det er nemlig udstyret med en mærkat med tallet 01-0059, som auktionshuset mener har været et lagernummer, som butikken Byte Shop har påsat.

Byte Shop var den allerførste butik, der aftog Apple-computere i større målestok i sidste halvdel af 1970'erne.

Det var således en ordre på 50 styk computere fra Byte Shop, der for alvor fik sat Steve og Steve i gang med arbejdet.

Dengang blev Apple-1 solgt for 666,66 dollar.

Sælgeren af det pågældende eksemplar hedder Tom Romkey. Han har tidligere ejet en lille computer-butik i Florida, og han byttede sig for mange år siden til Apple-1 computeren i en byttehandel med kunde, der hellere ville have en pc.

Kunden havde angiveligt kun haft Apple-computeren tændt et par gange, mens Tom Romkey aldrig har haft den tændt. Han placerede den blot på en hylde, hvor den nu har stået i mere end 20 år.

Du kan i denne video se Apple-eksperten Corey Cohen gennemgå netop den pågældende Apple-1 computer.

Læs også:

Apple-1-computer med helt speciel historie solgt for 2,2 millioner kroner

Tysk Apple-computer sælges for 1,5 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere