Artikel top billede

En af verdens første Apple-computere sat til salg

Har du mellem to millioner og 3,5 millioner kroner liggende, kan du måske blive ejer af en af verdens første Apple-computere. Den er fuld funktions-dygtig, lyder det.

Med mellemrum hænder det, at et auktionshus får fingrene i en af de efterspurgte Apple-1 computere, som er de allerførste modeller, som hedengangne Steve Jobs og hans makker, Steve Wozniak, fik flikket sammen i tidernes morgen.

Nu er turen kommet til at auktionshuset Bonhams, der om nogle uger sender en Apple-1 computer under hammeren.

Auktionshuset forventer, at den gamle computer vil indbringe mellem 300.000 og 500.000 dollar - altså mellem to millioner og 3,5 millioner kroner.

Bonhams har tidligere solgt en Apple-1 for hele 905.000 dollar inklusive kommission, moms og lignende, hvilket stadig står som en all time high for den aldrende computer-model.

Håndbygget i 1976

Det pågældende eksemplar blev håndbygget af Steve Wozniak i 1976, og auktionshuset formoder, at det har været blandt den allerførste serie af maskiner, som Steve Wozniak byggede.

Det er nemlig udstyret med en mærkat med tallet 01-0059, som auktionshuset mener har været et lagernummer, som butikken Byte Shop har påsat.

Byte Shop var den allerførste butik, der aftog Apple-computere i større målestok i sidste halvdel af 1970'erne.

Det var således en ordre på 50 styk computere fra Byte Shop, der for alvor fik sat Steve og Steve i gang med arbejdet.

Dengang blev Apple-1 solgt for 666,66 dollar.

Sælgeren af det pågældende eksemplar hedder Tom Romkey. Han har tidligere ejet en lille computer-butik i Florida, og han byttede sig for mange år siden til Apple-1 computeren i en byttehandel med kunde, der hellere ville have en pc.

Kunden havde angiveligt kun haft Apple-computeren tændt et par gange, mens Tom Romkey aldrig har haft den tændt. Han placerede den blot på en hylde, hvor den nu har stået i mere end 20 år.

Du kan i denne video se Apple-eksperten Corey Cohen gennemgå netop den pågældende Apple-1 computer.

Læs også:

Apple-1-computer med helt speciel historie solgt for 2,2 millioner kroner

Tysk Apple-computer sælges for 1,5 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere