En af verdens første Apple-computere sat til salg

Har du mellem to millioner og 3,5 millioner kroner liggende, kan du måske blive ejer af en af verdens første Apple-computere. Den er fuld funktions-dygtig, lyder det.

Med mellemrum hænder det, at et auktionshus får fingrene i en af de efterspurgte Apple-1 computere, som er de allerførste modeller, som hedengangne Steve Jobs og hans makker, Steve Wozniak, fik flikket sammen i tidernes morgen.

Nu er turen kommet til at auktionshuset Bonhams, der om nogle uger sender en Apple-1 computer under hammeren.

Auktionshuset forventer, at den gamle computer vil indbringe mellem 300.000 og 500.000 dollar - altså mellem to millioner og 3,5 millioner kroner.

Bonhams har tidligere solgt en Apple-1 for hele 905.000 dollar inklusive kommission, moms og lignende, hvilket stadig står som en all time high for den aldrende computer-model.

Håndbygget i 1976
Det pågældende eksemplar blev håndbygget af Steve Wozniak i 1976, og auktionshuset formoder, at det har været blandt den allerførste serie af maskiner, som Steve Wozniak byggede.

Det er nemlig udstyret med en mærkat med tallet 01-0059, som auktionshuset mener har været et lagernummer, som butikken Byte Shop har påsat.

Byte Shop var den allerførste butik, der aftog Apple-computere i større målestok i sidste halvdel af 1970'erne.

Det var således en ordre på 50 styk computere fra Byte Shop, der for alvor fik sat Steve og Steve i gang med arbejdet.

Dengang blev Apple-1 solgt for 666,66 dollar.

Sælgeren af det pågældende eksemplar hedder Tom Romkey. Han har tidligere ejet en lille computer-butik i Florida, og han byttede sig for mange år siden til Apple-1 computeren i en byttehandel med kunde, der hellere ville have en pc.

Kunden havde angiveligt kun haft Apple-computeren tændt et par gange, mens Tom Romkey aldrig har haft den tændt. Han placerede den blot på en hylde, hvor den nu har stået i mere end 20 år.

Du kan i denne video se Apple-eksperten Corey Cohen gennemgå netop den pågældende Apple-1 computer.

Læs også:

Apple-1-computer med helt speciel historie solgt for 2,2 millioner kroner

Tysk Apple-computer sælges for 1,5 millioner kroner

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.