Artikel top billede

Der var et stort element af "gør-det-selv" over de første Apple-computere.

Tysk Apple-computer sælges for 1,5 millioner kroner

En komplet, fungerende og sjælden Apple-computer kan blive dyr, når den kommer på auktion i næste måned.

Så er der kræs for nostalgiske Apple-hoveder.

Et tysk auktionshus sætter i næste måned en fungerende Apple 1 på auktion. Ifølge de tyske eksperter hos Breker findes der kun seks maskiner i hele verden, der stadig kan tændes og anvendes.

Computeren fra 70'erne var blandt de første, som Jobs og Wozniak satte til salg.

Computeren er ikke blot fungerende, den sælges også næsten komplet med keyboard, Panasonic kassette-afspiller og en Sanyo monitor. Den gode stand har fået auktionshuset til at sætte startbuddet på 500.000 kroner, men tyskerne gætter på, at den eksklusive computer på det nuværende marked kan ende med at få en pris i nærheden af halvanden million kroner (200.000 euro), skriver The Inquirer.

Hvis det er rigtigt, er prisniveauet steget de seneste år. Da ComON for nogle år tilbage undersøgte prisniveauet, forklarede en dansk ekspert, at computere som Apple 1, der kom på markedet første gang i 1976, blev handlet for mellem 200.000 og 300.000 kroner på eBay.

Det britiske auktionshus havde for nylig en Apple 1 på auktion. Den fik et afsluttende bud på cirka 300.000 kroner. Sælgeren havde forventet cirka 500.000, så computeren blev aldrig solgt.

Hvis du overvejer at byde på den gamle Apple-computer i Tyskland, kan det oplyses, at du også skal betale leveringsomkostninger. Hvis du ikke har helt styr på Apples hard- og software fra 70'erne, så tilbyder sælgeren, at han kan komme ud og sætte computeren op for dig - mod betaling. 

Computeren kommer på auktion om en måned. Du kan læse mere hos auktionshuset eller tjekke videoen nederst, der viser computeren i opstartet tilstand.  


Dine gamle computerspil kan være en formue værd


Er din gamle Amiga penge værd?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere