Dyremose i frontalangreb på elselskaber

TDC's koncernchef, Henning Dyremose, retter nu et hårdt angreb mod de elselskaber, der i øjeblikket er ved at grave optiske fiberkabler ned og dermed udfordrer TDC's fastnetforretning. Elselskaberne burde holde sig væk fra tele- og bredbåndsmarkedet og i stedet levere billig strøm til danskerne, mener Dyremose.

TDC's administrerende direktør og koncernchef, Henning Dyremose, retter nu et voldsomt angreb mod de elselskaber, som er i færd med at udbygge nye supernetværk baseret på optiske fiberkabler, der skal forsyne danskerne med hurtige internetforbindelser, telefoni og tv-signaler.

- Elselskaberne og myndighederne burde overveje, om elselskaberne skal bruge så mange ressourcer på andet end at levere billig strøm til danskerne, sagde Henning Dyremose på en konference i København tirsdag.

Koncernchefen mener, at elselskaberne risikerer at spilde milliarder af kroner på at udbygge fibernetværk, der kan være overflødige om nogle år.

- Jeg vil gerne advare dem i mod at investere for mange milliarder i infrastruktur, som de ikke kan tjene penge på. De kan intet, som TDC ikke allerede kan og er bedre til, sagde Dyremose.

Dyremose: Koncentrer jer om strøm
Henning Dyremose har tidligere inviteret elselskaberne til samarbejde om at etablere optiske fibre, men det er der ikke kommet meget ud af. Hans angreb kommer i kølvandet på, at flere og flere elselskaber har valgt at grave optiske fiberkabler ned og har planer om at levere superhurtige bredbåndsnet til elkunderne. Dermed er TDC's hidtidige status som næsten enerådende på fastnetinfrastruktur i Danmark truet.

Senest er 12 elselskaber i Midt- og Vestjylland gået sammen om at levere bredbånd til 150.000 husstande, hvilket kommer til at koste omkring halvanden milliarder kroner.

TDC's topchef kom med de kontante udtalelser på konferencen Telecom & Mobility, som analyseselskabet IDC arrangerer.

- Herhjemme er telepriserne faldet voldsomt siden markedet blev liberaliseret, mens elpriserne derimod er steget. Elselskaberne burde sænke priserne på strøm og koncentrere sig om deres kerneforretning til glæde for hele Danmark, argumenterede Dyremose.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Sådan kan moderne virksomheder bruge BI og Excel til bedre forecasting og styrket bundlinje

På dette event får du en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence) uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

07. november 2018 | Læs mere


Premium
Simcorps kerneprodukt skal transformeres til cloud as a service på fire år: "Vi skifter motorerne ud, mens vi flyver"
Oracle Open World, San Francisco: Simcorps kernesystem Simcorp Dimension skal transformeres til et cloudbaseret as a service concept på fire år, men selskabet har endnu ikke valgt en cloud-leverandør. Se selskabets muligheder her.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Test jeres it-sikkerhed gratis i 14 dage med Cisco Stealthwatch - og få rapport med resultaterne direkte i din indbakke
Du kan nu - kvit og frit - teste banebrydende it-sikkerhedsløsninger fra Cisco. Cisco Stealthwatch holder øje med trafikken på dit netværk. Den danner et normalbillede af trafikken og giver dig en advarsel, så snart der sker afvigelser, herunder trafik til og fra printere, laptop-kameraer og lignende, som ikke kan beskyttes med klassisk antivirus-software. Efter 14 dage modtager du en rapport direkte i din indbakke med et samlet overblik over opfangede trusler og et helhedsbillede af adfærden på dit netværk. Når du booker en trial, registrerer vi dig i vores system og retter henvendelse til dig via en af vores partnere inden for ganske få dage. Trialløsningen er enkel at installere og kræver ingen ny hardware.