Dyremose i frontalangreb på elselskaber

TDC's koncernchef, Henning Dyremose, retter nu et hårdt angreb mod de elselskaber, der i øjeblikket er ved at grave optiske fiberkabler ned og dermed udfordrer TDC's fastnetforretning. Elselskaberne burde holde sig væk fra tele- og bredbåndsmarkedet og i stedet levere billig strøm til danskerne, mener Dyremose.

TDC's administrerende direktør og koncernchef, Henning Dyremose, retter nu et voldsomt angreb mod de elselskaber, som er i færd med at udbygge nye supernetværk baseret på optiske fiberkabler, der skal forsyne danskerne med hurtige internetforbindelser, telefoni og tv-signaler.

- Elselskaberne og myndighederne burde overveje, om elselskaberne skal bruge så mange ressourcer på andet end at levere billig strøm til danskerne, sagde Henning Dyremose på en konference i København tirsdag.

Koncernchefen mener, at elselskaberne risikerer at spilde milliarder af kroner på at udbygge fibernetværk, der kan være overflødige om nogle år.

- Jeg vil gerne advare dem i mod at investere for mange milliarder i infrastruktur, som de ikke kan tjene penge på. De kan intet, som TDC ikke allerede kan og er bedre til, sagde Dyremose.

Dyremose: Koncentrer jer om strøm
Henning Dyremose har tidligere inviteret elselskaberne til samarbejde om at etablere optiske fibre, men det er der ikke kommet meget ud af. Hans angreb kommer i kølvandet på, at flere og flere elselskaber har valgt at grave optiske fiberkabler ned og har planer om at levere superhurtige bredbåndsnet til elkunderne. Dermed er TDC's hidtidige status som næsten enerådende på fastnetinfrastruktur i Danmark truet.

Senest er 12 elselskaber i Midt- og Vestjylland gået sammen om at levere bredbånd til 150.000 husstande, hvilket kommer til at koste omkring halvanden milliarder kroner.

TDC's topchef kom med de kontante udtalelser på konferencen Telecom & Mobility, som analyseselskabet IDC arrangerer.

- Herhjemme er telepriserne faldet voldsomt siden markedet blev liberaliseret, mens elpriserne derimod er steget. Elselskaberne burde sænke priserne på strøm og koncentrere sig om deres kerneforretning til glæde for hele Danmark, argumenterede Dyremose.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.