Dyremose i frontalangreb på elselskaber

TDC's koncernchef, Henning Dyremose, retter nu et hårdt angreb mod de elselskaber, der i øjeblikket er ved at grave optiske fiberkabler ned og dermed udfordrer TDC's fastnetforretning. Elselskaberne burde holde sig væk fra tele- og bredbåndsmarkedet og i stedet levere billig strøm til danskerne, mener Dyremose.

TDC's administrerende direktør og koncernchef, Henning Dyremose, retter nu et voldsomt angreb mod de elselskaber, som er i færd med at udbygge nye supernetværk baseret på optiske fiberkabler, der skal forsyne danskerne med hurtige internetforbindelser, telefoni og tv-signaler.

- Elselskaberne og myndighederne burde overveje, om elselskaberne skal bruge så mange ressourcer på andet end at levere billig strøm til danskerne, sagde Henning Dyremose på en konference i København tirsdag.

Koncernchefen mener, at elselskaberne risikerer at spilde milliarder af kroner på at udbygge fibernetværk, der kan være overflødige om nogle år.

- Jeg vil gerne advare dem i mod at investere for mange milliarder i infrastruktur, som de ikke kan tjene penge på. De kan intet, som TDC ikke allerede kan og er bedre til, sagde Dyremose.

Dyremose: Koncentrer jer om strøm
Henning Dyremose har tidligere inviteret elselskaberne til samarbejde om at etablere optiske fibre, men det er der ikke kommet meget ud af. Hans angreb kommer i kølvandet på, at flere og flere elselskaber har valgt at grave optiske fiberkabler ned og har planer om at levere superhurtige bredbåndsnet til elkunderne. Dermed er TDC's hidtidige status som næsten enerådende på fastnetinfrastruktur i Danmark truet.

Senest er 12 elselskaber i Midt- og Vestjylland gået sammen om at levere bredbånd til 150.000 husstande, hvilket kommer til at koste omkring halvanden milliarder kroner.

TDC's topchef kom med de kontante udtalelser på konferencen Telecom & Mobility, som analyseselskabet IDC arrangerer.

- Herhjemme er telepriserne faldet voldsomt siden markedet blev liberaliseret, mens elpriserne derimod er steget. Elselskaberne burde sænke priserne på strøm og koncentrere sig om deres kerneforretning til glæde for hele Danmark, argumenterede Dyremose.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Fire gange større end næststørste leverandør: Offentlige indkøbere bør følge Ateas dominerende markedsposition tæt
Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør til det offentlige. Situationen skal følges skarpt af offentlige indkøbsorganisationer, så det ikke ender med dårlig konkurrence, lyder opråbet.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.