Dyremose i frontalangreb på elselskaber

TDC's koncernchef, Henning Dyremose, retter nu et hårdt angreb mod de elselskaber, der i øjeblikket er ved at grave optiske fiberkabler ned og dermed udfordrer TDC's fastnetforretning. Elselskaberne burde holde sig væk fra tele- og bredbåndsmarkedet og i stedet levere billig strøm til danskerne, mener Dyremose.

TDC's administrerende direktør og koncernchef, Henning Dyremose, retter nu et voldsomt angreb mod de elselskaber, som er i færd med at udbygge nye supernetværk baseret på optiske fiberkabler, der skal forsyne danskerne med hurtige internetforbindelser, telefoni og tv-signaler.

- Elselskaberne og myndighederne burde overveje, om elselskaberne skal bruge så mange ressourcer på andet end at levere billig strøm til danskerne, sagde Henning Dyremose på en konference i København tirsdag.

Koncernchefen mener, at elselskaberne risikerer at spilde milliarder af kroner på at udbygge fibernetværk, der kan være overflødige om nogle år.

- Jeg vil gerne advare dem i mod at investere for mange milliarder i infrastruktur, som de ikke kan tjene penge på. De kan intet, som TDC ikke allerede kan og er bedre til, sagde Dyremose.

Dyremose: Koncentrer jer om strøm
Henning Dyremose har tidligere inviteret elselskaberne til samarbejde om at etablere optiske fibre, men det er der ikke kommet meget ud af. Hans angreb kommer i kølvandet på, at flere og flere elselskaber har valgt at grave optiske fiberkabler ned og har planer om at levere superhurtige bredbåndsnet til elkunderne. Dermed er TDC's hidtidige status som næsten enerådende på fastnetinfrastruktur i Danmark truet.

Senest er 12 elselskaber i Midt- og Vestjylland gået sammen om at levere bredbånd til 150.000 husstande, hvilket kommer til at koste omkring halvanden milliarder kroner.

TDC's topchef kom med de kontante udtalelser på konferencen Telecom & Mobility, som analyseselskabet IDC arrangerer.

- Herhjemme er telepriserne faldet voldsomt siden markedet blev liberaliseret, mens elpriserne derimod er steget. Elselskaberne burde sænke priserne på strøm og koncentrere sig om deres kerneforretning til glæde for hele Danmark, argumenterede Dyremose.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.