Artikel top billede

EFI skal smides ud, hvis Skat skal følge de råd, som staten har købt hos Accenture.

Avis: Rapport anbefaler lukning af Skat's omstridte EFI-system

EFI kommer aldrig til at virke. Det er konklusionen på en endnu ikke offentliggjort rapport om Skats skandaleramte inddrivelsessystem.

Luk EFI.

Det er i korte træk konklusionen på den endnu ikke offentliggjorte rapport om Skats inddrivelsessystem, EFI, og Debitormotor Inddrivelse som Accenture har udarbejdet.

Det skriver Berlingske søndag, efter at flere eksperter har læst et udkast til rapportens analyse, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

Det kommer ikke som nogen overraskelse efter årevis med problemer for EFI, der i længere tid har været et ømt punkt for Skat.


Bliver aldrig bedre

I månedsvis har det ikke været til at få et bud på EFI's fremtid fra hverken Skat eller Skatteministeriet, der i stedet henviser til netop Accentures kommende rapport, som skal klarlægge EFI's tilstand.

Den tilstand lader til at være præcis så slem, som de hårdeste kritikere har frygtet.

I udkastet konkluderer Accenture nemlig, at der er:

"Fundamentale funktionelle fejl, der ikke kan, og aldrig vil kunne, blive udbedret i EFI- og DMI-systemerne."

Om, ikke hvis processen starter

Allerede i sidste uge stod det klart, at Skat havde stærkt begrænset tiltro til EFIs fremtid, da direktøren for inddrivelse i skat, Jens Jørgensen, forklarede, at de offentlige kasser måtte klare sig uden de penge, EFI skulle hente ind, et godt stykke tid endnu.

"Bundlinjen bliver jo påvirket af, om vi får sat processen i gang," lød det den gang.

Hvis Skat lytter til Accenture, bliver den proces ikke sat i gang med EFI.

Læs også:

Hvordan kan det blive ved? Få nu stoppet de offentlige it-skandaler

Skats syge it-system skal kureres - men hvad fejler det egentlig?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere