Artikel top billede

Apple skyder tv-tjeneste til hjørne: Apple-fjernsyn udsættes på ubestemt tid

Apple ser ud til at have udsat alle planer om en særlig tv-streaming-tjeneste.

Apple har i et stykke tid arbejdet på at udvikle en særlig streaming-tjeneste til verdens brugere af især Apple TV-enheden, men alle planer er nu lagt i graven - i hvert fald midlertidigt.

Sådan lyder det fra topchefen for den store amerikanske tv-kanal CBS, Les Moonves.

Han siger til amerikanske Business Insider, at CBS ellers indgik i samarbejdet med Apple.

"Apple har drøftet det, og det er min opfattelse, at selskabet nu har trykket på pause-knappen," lyder det fra ham.

Apple har angiveligt arbejdet efter en plan om, at tv-tjenesten skulle være abonnements-baseret og skalerbar, så brugerne ville kunne vælge og betale for forskellige pakker.

Ifølge CBS-bossen nåede CBS og Apple faktisk så langt i drøftelserne, at de havde fastlagt et prisniveau for tjenesten - nemlig mellem 30 dollar og 40 dollar om måneden.

Det svarer til mellem 200 kroner og 275 kroner om måneden.

Netop prisen har tidligere stået som et centralt element i Apples planer, idet den typiske amerikanske familie typisk betaler omkring det dobbelte - altså i omegnen af 80 dollar - om måneden for kabel-fjernsyn.

Apple har således angiveligt drøftet planerne med flere tv-selskaber, der imidlertid har meddelt, at de ville have en større del af kagen, end Apple har fundet rimeligt.

Men efter prisniveauet var kommet på plads, besluttede Apple sig for at skyde planerne til hjørne.

Ifølge Les Moonves ændrer Apples planer ikke ved det faktum, at tiden er ved at løbe ud for det traditionelle kabel-tv, der synger på sidste vers.

I stedet tilhører fremtiden live-streaming-tjenesterne - med eller uden Apple, siger han.

"Det kommer til at ske. Folk vil ikke bruge penge på kanaler, som de ikke gider se," siger han.

Apple har også tidligere arbejdet på at udvikle et Apple-fjernsyn, der i lækkerhed og finish skulle udfordre top-spillerne på markedet for fjernsyn.

Apple skrottede imidlertid også disse planer i foråret.

Det kan du læse mere om her: Apple-fjernsyn lagt i graven: Apple dropper udvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.