Foto: Nicolai Devantier.

26-årige Christian udvalgt til hårdt talent-forløb i USA: "Det er ikke den danske metode med ros-ris-ros, men den amerikanske, hvor ros springes over"

Danske Christian Nielsen er specielt udvalgt sammen med 30 andre studerende fra hele verden. På rekordtid skal de gøres til topsælgere i it-branchen. Vi har mødt ham på hans nye træningsbane i USA.

Interview: Den 26-årige dansker Christian Nielsen fra Vallensbæk udenfor København har skiftet Vestegnen ud med North Carolina i det østlige USA.

Det har han gjort, fordi han gerne vil gøre karriere og gerne i raketfart.

Sammen med cirka 30 andre unge er han blevet udvalgt til et projekt, der skal skabe it-salgschefer meget hurtigt.

I løbet af de kommende to år, hvor hovedparten foregår med praktisk salgsarbejde med en tilknyttet mentor, skal han hente det, der svarer til otte års erfaring.

De indledende måneder foregår på softwarefirmaet SAS Institutes hovedsæde i North Carolina i USA.

Der møder vi ham en varm og skyfri eftermiddag, hvor han nådigst har fået lov til at holde fri en time til interviewet.

Er det et hårdt program, du skal igennem?

"Ja, det er det. Der skal arbejdes igennem, men det gør jeg også gerne, for der er et attraktivt mål i den anden ende," fortæller han til Computerworld.

Ikken fri om søndgen
Kan du give et eksempel på det program, I skal igennem?

"Det hele begynder med et forløb på fire måneder i USA, og jeg ankom til North Carolina sent søndag aften. Dagen efter gik vi i gang klokken otte, og vi arbejdede til klokken 18:00. Ham fra Malaysia, der havde fløjet i 29 timer, var lidt træt den dag," griner han.

Og der er ikke noget, der hedder fri om søndagen.

"Den første uge var det fra 08:00 til 18:00 mandag til fredag. Søndag tikkede der så lige en mail ind med en opgave, der skulle være færdig til mandag, så den røg også."

"Det er et hårdt program, og vi bliver hele tiden bedømt og vurderet i forhold til hinanden. Det er ikke den danske metode med ros-ris-ros, men den amerikanske, hvor ros springes over," siger han med et smil på læben.

Studieforløbet, som han er i gang  med, handler selvfølgelig om de software-løsninger, som firmaet sælger, men i langt højere grad om, hvordan man skal sælge it.

Opholdet i USA løber samlet op i godt et halvt år, og det suppleres med praktisk salgsarbejde og kundepleje i København.

Samlet set strækker hele uddannelsen sig over to år, hvor de 30 studerende følges tæt.

Herefter er det Christian Nielsens mål at blive salgschef med offentlige kunder.

Hvordan kom du med i programmet?

"Det var faktisk min far, der så opslaget. Så søgte jeg og var igennem en stribe optagelsesrunder i både Danmark og USA. Jeg havde egentlig fundet et job, efter min kandidatgrad i økonomisk markedsføring på CBS var færdiggjort, men dette forløb kunne jeg ikke sige nej til. Det hele gik egentlig ret hurtigt, så pludselig sad jeg på et fly på vej til USA."

Kan man sige, at du er i gang med at gøre kometkarriere?

"Ja, det kan man helt sikkert. De to år skal gerne give noget svarende til seks til otte års erfaring. Jeg har et helt klart mål om at gøre karriere. Nu er det en ny uddannelse, så målet er ikke helt klart, men jeg har et mål om at nå langt."

Hvor vil du gerne være om fem år?

"Jeg har en ambition om at opnå en ledende stilling. Præcis hvor det ender, er nok lidt tidligt at sige noget om."

En velduftende sælger er en god sælger
Holdet i USA er sammensat at talenter fra hele verden.

"Vi er studerende fra 16 forskellige lande fra Malaysia til Canada. Samtidig arbejder vi sammen med topfolkene i SAS Institute i USA, så det giver et fantastisk netværk, og så er det selvfølgelig vildt sjovt og lærerrigt at se, hvordan andre kulturer opfatter den samme opgave."

Selv om folk er meget forskellige, forsøger uddannelsen at samle trådene på en ensartet måde.

Da Computerworld møder Christian Nielsen har han netop afsluttet en præsentation, der blev optaget på video for at afsløre om kropssproget var helt toptunet.

Og der bliver gået i detaljer.

"Der har været en underviser forbi for at fortælle om beklædning, kropssprog og sågar give kommentarer på hvilken duft eller håndlotion, man anvender," fortæller han.

Tjener du godt?

"Sammenligner jeg med mine medstuderende fra CBS, så ligger jeg nok i den høje ende, men ikke meget anderledes end dem. Men der er nogle goder i forbindelse med uddannelsen. Opholdet, fly, mad, bil bolig og alle udgifter bliver betalt."

Mellem opholdene i USA arbejder Christian Nielsen i SAS Institutes danske afdeling i København, indtil han bliver færdig med uddannelsen i 2018.

Læs også:
Han skal løse politiets it-problemer: "Hvis opgaven er at hælde olie på en maskine, der kører godt, så er jeg ikke den rigtige mand"

Mød tre danske it-afdelinger: Knivskarpt fokus på drift, innovation og projektstyringPremium
Test: Apples budget-iPad udvikler sig i noget uventet retning: Derfor er den ikke længere tro mod sine forgængere
Computerworld tester: Apples mest prisvenlige iPad brillerer ikke længere der, hvor iPad-kollektionen traditionelt har været toneangivende. Den sigter nemlig efter at være noget andet.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.