Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft forsøger at tvinge de sidste over på Windows 10: Luk din browser og du accepterer download

Microsoft vil med smart fidus få lokket så mange som muligt med over på Windows 10, inden selskabet inden længe lukker for gratis opgradering til Windows 10.

Inden længe - 29. juli - lukker Microsoft ifølge planen for muligheden for gratis opgradering til Windows 10.

Selskabet vil nu med en teknisk fidus forsøge at få så mange muligt til at opgradere fra Windows 8.1 og Windows 7 til Windows 10, inden selskabet ifølge planen vil begynde at tage betaling for det nye styresystem.

Microsoft har tidligere indføjet automatisk tilbud af Windows 10 til alle Windows 7- og Windows 8.1-brugere.

Nu skruer selskabet yderligere op for presset ved at gøre download af Windows 10 til 'recommended.'

Det betyder, at Windows 10 vil blive downloadet, medmindre brugeren aktivt slå opgraderingen fra.

Tidligere har brugerne aktivt skulle tilvælge download af systemet.

"Windows 10 vil blive tilbud som anbefalet opdatering til alle Windows 7- og Windows 8.1-kunder, hvis deres Windows Update er konfigureret til at acceptere anbefalede opdateringer," skriver Microsoft i en mail til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Hastig udbredelse

Microsoft har siden lanceringen af Windows 10 forsøgt at få alle brugerne til at installere det nye system, som er bygget med en række nye funktioner, som Microsoft lægger vægt på i selskabets produkt-strategier.

For Microsoft vil der desuden være mange fordele i kun at skulle passe et enkelt styresystem fremfor den vifte af gamle systemer, som selskabet hidtil har arbejdet med - ikke mindst fordi Windows 10 er bygget til en cloud-baseret verden med hyppige opdateringer og stor sammenhæng.

Selskabet har siden lanceringen af Windows 10 argumenteret, presset og tilskyndet brugerne til at opgradere til systemet.

Indtil videre har selskabet fået 300 millioner brugere til at acceptere Windows 10, hvilket gør det til det hurtigst voksende system i Microsofts historie.

Læs også: Microsoft skruer op for presset: Windows 10 bliver fremover automatisk anbefalet på din pc

Windows Update

Microsoft meddelte i efteråret, at selskabet som led i bestræbelserne på at få udbredt Windows 10, ville indføje download af Windows 10 i opdaterings-tjenesten Windows Update.

Mange Windows 7-brugere har tidligere været utilfredse med, at de automatisk blev opgraderede.

Det kan du læse mere om her: Windows 7-brugere raser: Microsoft er begyndt at opgradere os automatisk til Windows 10

Microsoft har ifølge Computerworlds nyhedsbureau netop opdateret et support-dokument, der indeholder en detaljeret oversigt over udrulnings-planerne for Windows 10.

Du kan finde dette dokument her.

Her fremgår det, at man som bruger enten skal klikke 'ok' eller på det røde 'X' i øverste højre hjørne for at godkende download og installation af Windows 10.

"Klikker du OK eller på det røde 'X' er alt klart til opgraderingen, og du behøver ikke foretage dig yderligere," skriver Microsoft.

Det er en ganske usædvanlig fremgangsmåde for Microsoft, i det 'X'et i øverste højre hjørne for alle Windows-brugere er feltet, som man klikker på for at lukke browser-vinduet.

Denne handling medfører altså nu, at brugeren accepterer download af Windows 10.

Det er således påkrævet, at brugeren i dette tilfælde anvender en anden måde til nedlukning af vinduet, hvis ikke download af Windows 10 ønskes.

Læs også:

Microsoft pønser på automatisk download af Windows 10: Er der nogen fremtid for de øvrige Windows-systemer?

Ni grunde til at vælge Windows 10 - og fem grunde til at lade være

Her er Microsofts roadmap for Windows 10: Disse funktioner er på trapperne

Disse syv ting skal du gøre inden du opgraderer til Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere