Artikel top billede

Oversigt: Så let kan din hjemmeside blive blokeret - helt uden en dommer

Danske internetudbydere blokerer lige nu for adgang til mere end 1.400 hjemmesider. Se her, hvad der skal til, før din hjemmeside bliver blokeret eller helt taget fra dig.

Forestil dig, at din hjemmeside pludselig er lukket. Kunderne kan ikke handle i din forretning, eller dine følgere kan ikke læse din anmeldelse af tibetansk økospelt.

De mødes i stedet af en besked om, at siden er blokeret.

Hvordan kunne det gå så galt?

Det er der faktisk rigtigt mange måder, det kan, for Danmark har ikke én specifik lov for, hvornår din hjemmeside er så ulovlig, at den skal lukkes.

I stedet har vi en lang række forskellige love, som alle sammen kan føre til, at du mister kontrollen med din hjemmeside, eller internetudbyderne lukker for besøgendes adgang.

Blokerer 1.400 hjemmesider

Telebranchens blokerer allerede adgang til ca. 1.400 hjemmesider. Langt størstedelen står på politiets liste over hjemmesider, der spreder børneporno, men mindst 90 hjemmesider er blokeret af helt andre årsager.

Din side kan eksempelvis blive lukket, hvis du taler grimt om andre, eller ligger lige lovligt tæt op af en adnen sides navn.

Faktisk kan din side endda blive lukket, selvom hverken politi eller retsvæsnet har været inde over sagen.

Det kan du læse i en rapport fra det schweiziske institut for komparativ jura.

Instituttet har undersøgt reglerne for at blokere, filtrere og fjerne illegalt indhold på internettet i Europarådets 47 medlemslande.

Vi har set nærmere på kapitlet om Danmark og udarbejdet et diagram over, hvad der skal til, for at lukke en dansk hjemmeside.

Til lejligheden har vi opfundet hjemmesiden Heltuskyldig.dk. Så hvad skal der til, før vi mister kontrollen over vores fiktive hjemmeside?

Læs også: Bagmandspolitiet lukker 423 danske fup-hjemmesider i stor aktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere