Artikel top billede

Oversigt: Så let kan din hjemmeside blive blokeret - helt uden en dommer

Danske internetudbydere blokerer lige nu for adgang til mere end 1.400 hjemmesider. Se her, hvad der skal til, før din hjemmeside bliver blokeret eller helt taget fra dig.

Forestil dig, at din hjemmeside pludselig er lukket. Kunderne kan ikke handle i din forretning, eller dine følgere kan ikke læse din anmeldelse af tibetansk økospelt.

De mødes i stedet af en besked om, at siden er blokeret.

Hvordan kunne det gå så galt?

Det er der faktisk rigtigt mange måder, det kan, for Danmark har ikke én specifik lov for, hvornår din hjemmeside er så ulovlig, at den skal lukkes.

I stedet har vi en lang række forskellige love, som alle sammen kan føre til, at du mister kontrollen med din hjemmeside, eller internetudbyderne lukker for besøgendes adgang.

Blokerer 1.400 hjemmesider

Telebranchens blokerer allerede adgang til ca. 1.400 hjemmesider. Langt størstedelen står på politiets liste over hjemmesider, der spreder børneporno, men mindst 90 hjemmesider er blokeret af helt andre årsager.

Din side kan eksempelvis blive lukket, hvis du taler grimt om andre, eller ligger lige lovligt tæt op af en adnen sides navn.

Faktisk kan din side endda blive lukket, selvom hverken politi eller retsvæsnet har været inde over sagen.

Det kan du læse i en rapport fra det schweiziske institut for komparativ jura.

Instituttet har undersøgt reglerne for at blokere, filtrere og fjerne illegalt indhold på internettet i Europarådets 47 medlemslande.

Vi har set nærmere på kapitlet om Danmark og udarbejdet et diagram over, hvad der skal til, for at lukke en dansk hjemmeside.

Til lejligheden har vi opfundet hjemmesiden Heltuskyldig.dk. Så hvad skal der til, før vi mister kontrollen over vores fiktive hjemmeside?

Læs også: Bagmandspolitiet lukker 423 danske fup-hjemmesider i stor aktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere