Artikel top billede

Waoo-topchef sagde op - nu fortsætter han alligevel som direktør

Jørgen Stensgaard sagde i april måned op som administrerende direktør i Waoo. Nu meddeler selskabet højst overraskende, at han alligevel bliver som direktør.

I april måned meldte ud fiberselskabernes fælles alliance, Waoo, ud, at selskabet skulle have ny administrerende direktør, fordi Jørgen Stensgaard havde fået et andet job.

Det kan du læse mere om her: Waoo-topchef forlader selskabet.

Casper Holst-Christensen, der var administrerende direktør hos Waoo's største aktionær, Fibia, blev samtidig ny bestyrelsesformand i Waoo - og hans første opgave blev så at finde en ny administrerende direktør.

Den opgave er nu fuldført, men med et noget overraskende resultet.

Ny direktør i Waoo er nemlig den samme Jørgen Stensgaard, der i april valgte at forlade Waoo.

Det meddeler Waoo i en pressemeddelelse med overskriften: "Waoo beholder alligevel sin direktør."

"Udsigt til en række vigtige tiltag og indsatser i et interessant marked i forandring betyder, at fiberbredbåndsselskabets nuværende direktør, Jørgen Stensgaard, har ladet sig overbevise om at fortsætte som CEO i Waoo," uddybes det.

"Jørgen Stensgaard, som i foråret meldte sin fratrædelse fra fiberbredbåndsselskabet Waoo, har ladet sig overtale til at fortsætte på posten. Dette betyder, at energi- og fiberselskaberne bag Waoo kan indstille deres søgen efter en ny direktør."

Han ville selv væk

Bestyrelsesformand Casper Holst-Christensen forklarer i pressemeddelelsen:

"Lige siden Jørgen [Stensgaard] meddelte os sin opsigelse, har vi været i dialog om, hvordan vi kunne lave en win back. Det har aldrig været et ønske fra vores side at skifte ud i toppen af selskabet, for vi har en virksomhed i vækst og et utal af store projekter i støbeskeen."

"Opgaven er at tilpasse vores forretning til de udfordringer og muligheder, som den digitale udvikling inden for TV og internet skaber i disse år. Derfor er vi meget tilfredse med, at Jørgen har ændret mening."

Læs også: Waao leder efter ny topchef: Her er selskabets to største udfordringer lige nu

Jørgen Stensgaard selv nåede aldrig rigtig at forlade Waoo, selvom han altså sagde op i april. Han forklarer, hvorfor den noget mærkværdige proces blev, som den blev:

"I det tidlige forår var jeg faktisk helt overbevist om, at jeg skulle prøve noget nyt, men jeg har haft en virkelig god dialog med bestyrelsen, og jeg kan se, at der fortsat er masser af spændende udfordringer i Waoo for mig."

"Sagen er, at jeg simpelthen har måtte erkende, at min fremtid fortsat er i den her branche og virksomhed. Selvom det er en utraditionel beslutning, så er det den rigtige for mig."

Kæmper med økonomien

Jørgen Stensgaard har været økonomidirektør i Waoo siden 2010 og administrerende direktør siden 2013.

Selvom Waoo er i gang med en fornuftig udvikling, så har selskabet også visse udfordringer med økonomien.

Waoo har fra og med 2011 til og med 2015 haft et samlet underskud på over 230 millioner kroner efter skat.

Dog bød driftsresultatet i 2013 og i 2015 på beskedne overskud (der langt fra kan opveje underskuddene fra de øvrige år.)

De manglende resultater fra Waoo bunder dog ikke i, at der ikke er gang i forretningen, for faktisk er omsætningen steget år for år siden 2011, så den i 2015-regnskabet nåede op på 464 millioner kroner.

I årsregnskabet for 2015 steg omsætningen med 40 millioner kroner i forhold til året før, og Waoo kom ud med et overskud før skat på 11,4 millioner kroner.

Det endelige resultat efter skat var dog et underskud på 7,6 millioner kroner.

Læs også:

Waoo-topchef forlader selskabet

Waao leder efter ny topchef: Her er selskabets to største udfordringer lige nu

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Så mange danskere har fået fiber-bredbånd i de seneste 10 år

Fiber-direktør trækker sig: Tabte kampen om toppost efter stor-fusion

Syd Energi har investeret fem milliarder i fiber - men det kniber med tilslutningerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere