Rygte: Mægtige Hewlett Packard Enterprise sat til salg: Interesserede købere sværmer allerede

Kapitalfonde sværmer omkring mægtige Hewlett Packard Enterprise, som rygtes sat til salg. Pris: I omegnen af 265 milliarder kroner.

Kun ni måneder efter, at Hewlett Packard formelt blev hakket over i to selskaber, kan der være et kæmpe-opkøb på vej.

Opsplitningen fandt sted i november i fjor, hvor Hewlett Packard blev splittet op i henholdsvis HP Inc (pc- og printerforretning) og Hewlett Packard Enterprise (hardware, software og services til erhvervslivet).

Det kan du læse mere om her: HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Ifølge brancherygter er Hewlett Packard Enterprise imidlertid allerede sat til salg.

HPE var ellers udset til at være den attraktive og lukrative del af det gamle HP med dets fokus på erhvervsrettede løsninger.

Ifølge it-magasinet The Information sværmer en række af de store kapitalfonde omkring Hewlett Packard Enterprise for tiden.

De tæller ifølge magasinet KKR, Apollo global Management og Carlyle.

Hewlett Packard Enterprise er i dag noteret på Nasdaq-børsen i New York.

Et salg til en kapitalfond ville føre til en afnotering af børsen, hvilket vil give en masse handlefrihed og manøvrerum, som kan være væsentlig for selskabets positionering og agilitet i et stærkt omskifteligt marked.

Det var samme overvejelser, der lå til grund, da stifter og mangeårig topchef af Dell Computers, Michael Dell, i februar 2013 besluttede sig for sammen med kapitalfonden Silverlake Partners og Microsoft at købe og afnotere Dell Computers fra børsen.

Det kan du læse mere om her: Overblik: Dells gigantiske milliardsatsning.

Dengang pegede analytikere på, at Dell Computers ved at lade sig afnotere kunne frigøre sig fra 'regulatoriske byrder,' som det hed, ligesom selskbaet ville kunne manøvrere langt hurtigere.

Ifølge rygterne skal kapitalfondene være klar til at betale 40 milliarder dollar - gigantiske 265 milliarder kroner - for Hewlett Packard Enterprise.

Også nyhedsbureauet Reuters skriver, at kapitalfondene har kig på Hewlett Packard Enterprise, men at de ikke er interesserede i at købe hele selskabet, men alene forskellige software-løsninger til en pris, der vil komme til at ligge i omegnen af syv milliarder dollar.

Sådan et frasalg af aktiver vil ligge godt i tråd med Hewlett Packards Enterprises behov for at fokusere forretningen efter lang tid med begrænset succes.

Hewlett Packard Enterprise solgte således for blot et par måneder siden hele selskabets konsulent- og outsourcing-forretning med 100.000 medarbejdere til CSC for 60 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Endnu en HP-opsplitning på vej - 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC.

Dengang sagde topchef Meg Whitman, at frasalget var 'et logisk skridt' for HPE.

Hewlett Packard Enterprise har desuden meldt ud, at selskabets plan er at skære dets omkostninger med en milliard dollar i den kommende tid - blandt andet ved at flytte job til andre lande.

Analytikere peger på, at it-virksomhederne generelt er under pres for at strømline drift og skærpe deres strategiske fokus.

I branchen hedder mundheldet for tiden 'do what you're good at best.' Det kræver, at man er fokuseret ind mod ganske enkelte områder.

Læs også:


HP splittes op i to danske selskaber: Her er de to nye topchefer i Danmark


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.